Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’teki barlarla ilgili kaymakamlıktan gece yarısı açıklama!

İzmit Barlar Sokağı’nda işletmecilik yapan mekan sahiplerini dün mekanlarını açmadı. Sürekli denetimlerle baskı içerisinde olduklarını belirten mekan sahiplerine dün gece yarısı İzmit Kaymakamlığı’ndan cevap geldi.

İzmit Barlar Sokağı'nda işletmecilik

Ugur ENC minİzmit Barlar Sokağı’nda işletmecilik yapan mekan sahiplerini dün mekanlarını açmadı. Sürekli denetimlerle baskı içerisinde olduklarını belirten mekan sahiplerine dün gece yarısı İzmit Kaymakamlığı’ndan cevap geldi. Kaymakamlığın sitesinden yapılan açıklamada uygulamaların detayları ve denetim sebepleri anlatıldı. İzmit Kaymakamlığı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında; Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerisi ile gece klübü, pavyon, bar, diskotek gibi eğlence yerlerinin faaliyetleri
16 Mart 2020 tarihinden itibaren durdurulmuştur.

RUHSATA AYKIRI FAALİYET

Gelen şikayetlerden ve yapılan denetimlerde kapalı olması gereken bu tür yerlerin ruhsat değişikliği yapmak suretiyle faaliyete başladıkları anlaşılmıştır. İzmit ilçesinde daha önceden bar olan 12 işyerinin ruhsatını içkili lokanta olarak değiştirdiği ve bunlardan bazılarının ruhsatlarını içkili lokanta olarak değiştirmesine rağmen fiilen bar olarak faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir. Bu işletme sahiplerinin aslında içkili lokanta şartlarını yerine getirdiklerini ve bar olarak faaliyet göstermediklerini ifade etmeleri üzerine; Emniyet,Sağlık,Tarım ve Orman Müdürlüklerimizin ( üç ayrı kurum) personelinden oluşan bir ekip ile durum tespiti yapılmıştır.

DENETİMLER SÜRECEK

Bu amaçla denetimi yapılan 19 işyerinden 5’inin fiilen bar olarak faaliyet göstermeye israr ettiği tespit edilmiş ve bu işyerlerinin faaliyetlerine izin verilmeyeceği hususundaki kararlılık kendilerine gösterilmiştir. Koronavirüs salgınından korunmaya yönelik alınan tedbirlere uymak insanlığa karşı bir sorumluluk olduğu gibi hukuken de zorunluluktur. Bütün işyerleri/işletmeler başta olmak üzere hayatın her alanındaki denetimlerimizi hassasiyetle sürdürüyoruz. Bu vesileyle; herkesi maske takmaya,sosyal mesafe kuralına uymaya ,temizliğe dikkat etmeye ve alınan tedbirlere uymaya davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

İzmitteki barlar kapatti
 

Izmit Barlar Sokaginda denetim gerginligi 1