Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’ten çıkarılan personel için ne dedi?

İzmit Belediyesi’nde sözleşmeleri yenilenmeyen sözleşmeli memurlarla ilgili konuşan başkan Tahir Büyükakın, “Belediyeden çıkarılan kişilerin isim isim açıklanmasını, kamuoyunda tartışılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

İzmit Belediyesi’nde sözleşmeleri yenilenmeyen

UYur ENC min 3Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediyesi’ndeki kimi sözleşmeli memur yapılan isimlerin sözleşmelerinin yenilenmemesiyle ilgili konuştu. Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Muhtarın siyasi bir kararla işten çıkarıldığını düşünmüştüm. Şu anda yapılanın da siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Gerekçe olarak liyakata bakılmadığı söylendi. Eğer öyle ise bir sınav yapılmadan alınan işçiler var. İzmit Belediyesi bu zamana kadar alınan elemanları sınavla alsaydı o zaman anlardım. Ben esasen bu şekildekilerle uğraşmayı doğru bulmuyorum. Mesela ben belediye başkanı olmadan önce belediyeye personeller alındı. Belediye AKP’li olmadan da pek çok kimse işe alınmıştı. Belediyemde pek çok CHP’linin çalıştığını biliyorum. Bunların seçim dönemlerinde CHP’ye çalıştığını da biliyorum. Ben bunlara dokunmuyorum. 

İNSANLARIN EKMEĞİYLE…
Belediyeden çıkarılan kişilerin isim isim açıklanmasını, kamuoyunda tartışılmasını doğru bulmuyorum. Ben insanların ekmeğiyle oynamayı kendi vicdanıma sığdıramıyorum. Bakın bu insanların birer ailesi var. Ben belediye başkanı değil de belediye çalışanı olsaydım ve bu bana yapılsaydı ben rahatsız olurdum. Çok basit bir ölçü var aslında, kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına yapmayacaksınız. Biz başkanlar olarak eleştirilere tahammül etmek zorundayız. Farklı siyasi görüşleri var diye insanları ekmeklerinden ederseniz bu kente hayır gelmez. İhtiyaç olursa o isimleri işe alacağım. Ben hem teşkilatlarıma vefalı olacağım hem de kamu kaynaklarını iyi kullanacağım. Bu sebeple bütün çıkarılanları ben işe alamam. İhtiyaç olursa işe alabilirim. Burası benim çiftliğim değil.”