Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’ten çok konuşulan o firmaya ihale yasağı!

İzmit Belediyesi bir süre tartışmalara konu olan Kar Peyzaj isimli firmanın ihalelere girmesini yasaklamak için bakanlığa başvurdu. Belediye firmanın taahhütlerini yerine getirmediğini belirtti.

İzmit Belediyesi bir süre

ugurİzmit Belediyesi bir süre tartışmalara konu olan Kar Peyzaj isimli firmanın ihalelere girmesini yasaklamak için bakanlığa başvurdu. Belediye firmanın taahhütlerini yerine getirmediğini belirtti. Hatırlanacağı üzere söz konusu firmanın kazandığı ihaleler sonrasında ilçe muhalefeti firmanın belediye yetkilileri ile yakınlığı olduğunu, hatta Fatma Kaplan Hürriyet’in yeğenine ait olduğunu dile getirmişti. Açık ihaleyi kazanan firma belediyenin mobilyalarını gerekli sürede tamamlayamayınca yasal prosedür başlatıldı.

AĞUSTOS’TA SÖZLEŞME İMZALANDI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na firmanın ihalelerden yasaklanması için bir dilekçe ile başvuru yaptı. Söz konusu dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 28.06. 2022 tarihinde 2022/535235 hale Kyıt Numarası ile 4734 sayılı kanunun 21. Maddesinin (f) bendi uyarınca ihalesi yapılmış olan ve 04. 08.2022 tarihinde sözleşmesi imzalanan Mobilya Alım İşi KAR PEYZAJ MİMAR MÜH. İNŞ. TAAH. TURZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Uhdesinde kalmış, Yüklenici ile 04. 08. 2022 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

SÖZLEŞME TASFİYE EDİLDİ

Yüklenicinin 01ç 09. 2022 tarihli dilekçesine istinaden 45(kırk beş) gün uzatımı onaylanmış olup verilen ek süre içerisinde yüklenici taahhüdünü yerine getirememiş söz konusu sözleşme Madde 34.1. uyarınca 10 gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikme cezası uygulanacağı tebliğ edilmiştir. Ancak ihtar edilen süre sonrasında da Yüklenicinin sözleşmeye konu malı teslim etmediği, 28. 10.2022 tarihine Mal Kabul Komisyonunca tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır. 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, İdarenin Sözleşmeyi Feshetmesi başlıklı Madde 20(a) bendi ve ilgili sözleşmenin Madde 34.4. bendine istinaden genel hükümlere göre sözleşmenin tasfiyesine karar verilmiştir.
4735 Sayılı Kanunun 26. Maddesi gereği ilgili firmaya kamu ihalelerinden yasaklama getirilmesi hususunda gereğini arz ederim.”