Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kabine bugün toplanıyor: İşte masadaki konular!

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Kabine Toplantısı bugün Ankara’da gerçekleşecek. Toplantıya partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yapacak. 

31 Mart'ta yapılan yerel

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından Kabine Toplantısı bugün Beştepe’de yapılacak. Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yapacağı toplantının saat 15.00’de başlaması bekleniyor. Yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından yapılacak olan Kabine Toplantısında Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ele alınması bekleniyor. Türkiye’nin yürüttüğü diplomasi trafiğinin değerlendirileceği toplantıda, bir diğer konu ise sınır ötesindeki “terörle mücadele” operasyonları olacak. Özellikle Irak’ın kuzeyindeki operasyonların bu yaz döneminde genişletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda değerlendirme yapılacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22 Nisan’da Irak’a gitmesi beklenirken, ziyaret öncesinde Türkiye’nin hazırlıkları masadaki diğer konu başlığı olacak.

ENFLASYON DA MASADA

Ekonomiye ilişkin de tablonun da masaya yatırılmasının beklendiği toplantıda, Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum konuşulacak ve enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilecek. Öte yandan öğretmen atamalarına ilişkin takvimin gündeme gelmesi, ayrıca ay sonunda açıklanması beklenen yeni müfredata da son şeklinin verilmesi bekleniyor.