Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kabine toplantısı bugün! Yasaklar kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak olan kabine toplantısında ana gündem Covid tedbirleri ve bu alanda atılabilecek tedbirlerin yanı sıra ekonomi olacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Beştepe’de bugün saat 15.00’te başlayacak toplantıya ilişkin bilgi veren üst düzey bir yetkili, “Geçen hafta kabine toplantısı yapılmamıştı; bu haftaki toplantıda pandemideki gelişmeler ele alınacak. Daha önce vaka sayılarına bağlı olarak 15 Şubat gibi hem okullara hem de restaurant ve cafelere yönelik gevşeme yönlü bazı adımlar atılabileceği hesap ediliyordu. Ancak son günlerde vaka sayısında maalesef beklenen düşüş olmuyor” dedi.

DÜŞÜŞ DURDU

Yetkili, vaka sayısının ağırlıklı olarak 6 bin – 7 bin aralığında seyrettiğini, düşüşün durduğunu belirterek, “Beklenen normalleşme diyebileceğimiz adımlar gecikecek gibi. Mutasyon sorununun olduğu bir ortamda tedbirlerin çok daha sıkı uygulanması gerekiyor. Aşılamanın başlamış olmasına bağlı olarak biraz gevşeme olduğu görüşleri de var. Ancak böyle giderse beklendiği şekilde tedbirlerde esneme kolay değil” dedi.

SAĞLIK BAKANI SUNUM YAPACAK

Yetkili, yine de bazı küçük adımlar atılabileceğini belirterek, üzerinde durulacak konulardan birinin 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için neler yapılabileceği ile daha sıkı tedbirlerle restaurant ve kafelere yönelik adım atılıp atılamayacağı olduğunu kaydetti. Yetkili, “Bugünkü kabinede Sağlık Bakanı sunum yapacak. Bilim Kurulu’nun da önerileri dikkate alınarak son durum değerlendirilecek” dedi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Diğer bir gündem konusunun ise ekonomi olacağını kaydeden aynı yetkili, “Geçen hafta Gıda Komitesi toplanmış ve fiyat artışlarına yönelik değerlendirme yapmıştı. Bugün de gelinen durum değerlendirecek, sektörel bazda adımlar olabilir burada; ancak bu artışlara karşı ne tür adımlar olabilir bunlar değerlendirilecek” dedi. Toplantı sonrası Erdoğan alınan kararlar ve değerlendirmelere dair açıklama yapacak.