Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kadın Sağlığı” sempozyumu

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) bünyesinde düzenlenen “1. KOSTÜ Kadın Sağlığı Sempozyumu” bugün üniversite konferans salonunda alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşti

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji

Düzenlenen sempozyum, kadın hastalıkları ve doğum konusunda birbirinden önemli isimleri bir araya getirdi. Sempozyuma deneyimli bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’da katılım sağladı. Sempozyumun açılış konuşmalarını İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve KOSTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Terzi gerçekleştirdi.

‘VERİMLİ BİR SEMPOZYUM OLMASINI DİLİYORUM’

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan “Böylesine önemli bir sempozyuma katılmaktan dolayı memnunum. Bugün burada alanında uzman hekim ve akademisyenlerimizle birlikte, kadın sağlığına yönelik farkındalık yaratmak, bilgi paylaşımını artırmak ve kadınların sağlık hizmetlerine daha etkin bir şekilde erişimini sağlamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız.  Sempozyumda HPV enfeksiyonlarından menopoza, ergenlik döneminden gebelik sürecine kadar birçok önemli konuyu konuşacağız. Uzman konuşmacılarımızın sunumlarıyla bilgi ve deneyim paylaşımı yapacak, yeni perspektifler edineceğiz. Bu vesileyle programa ev sahipliği yapmasından dolayı başta Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne ve değerli yöneticilerine, yine sempozyuma katkılarından dolayı konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ediyor,  verimli bir sempozyum olmasını diliyorum” dedi.

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARDI

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, sempozyum boyunca önemli bilgilerin paylaşılmasının yanı sıra sektördeki gelişmeleri değerlendirme fırsatı buldu. İki ayrı oturumda gerçekleşen sempozyumda  1. oturum başkanlığını Prof. Dr. Yurdanur Dikmen üstlendi.  İlk oturumda Prof. Dr. Hasan Terzi, “Kadın Sağlığı ve HPV”, Doç. Dr. Ünal Türkay “Kadının Üç Dönemi: Ergenlik, Gebelik, Menopoz”, Op. Dr. Sibel Mutlu “Kadında İnfertilite” ve Doç. Dr. Aysel Karaca ise “İnfertilitede Ruh Sağlığı: Örnek Proje” konularındaki sunumlarıyla katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

SAĞLIK BİLİNCİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Oturum başkanlığını Nurhan Özpancar Şolpan’ın üstlendiği 2. oturumda ise Doç. Dr. Esra Atılgan “Gebelik Döneminde Kullanılan Egzersiz Yöntemleri”, Doç. Dr. Nuriye Özengin “Pelvik Taban İçin Özelleşmiş Modelleri” ve Prof. Dr. Nebahat Özerdoğan tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Müdahalede Sağlık Çalışanlarının Sorumluluk Alanları” konularındaki sunumlarıyla bilgilendirme sağladı. Her iki oturumda da katılımcılar, konuşmacıların uzmanlığından yararlanarak kadın sağlığıyla ilgili güncel konular hakkında bilgi sahibi oldular. Kadın sağlığı alanında yapılan bu tür etkinlikler, sağlık sektöründe bilgi paylaşımını arttırarak toplumun sağlık bilincinin gelişmesine katkı sağlıyor. “1. KOSTÜ Kadın Sağlığı Sempozyumu da”bu amaca hizmet ederek bu alanda önemli bir adım attı.