Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kamulaştırma olmadan tarlalarına direk diktiler!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun yapım çalışmaları devam ediyor. Müteahhit firma, kamulaştırma olmadan Kocaeli İzmit Durhasan Mahallesi Solaklar köyünde vatandaşların ekili arazilerini tahrip ederek direk dikti.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun yapım

SEBO min 5Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin Kocaeli İzmit ayağında çalışmalar devam ediyor. Bu yol çalışmaları kapsamında Kocaeli’de onlarca arazi için kamulaştırma kararları verildi. Birçok taşınmaz devlet eliyle kamulaştırıldı ve inşa çalışmaları devam etti. Bu çalışmalar devam ederken bazı hukuka aykırı işlemlerinde yapıldığı ortaya çıktı.

JANDARMA ÇALIŞMAYI DURDURDU

İzmit Durhasan Mahallesi Solaklar köyünde bazı vatandaşların arazileri kamulaştırılmadan ve vatandaşlara hiçbir tebliğ yapılmadan arazilerinin üzerine direkler dikildi. Bu hukuksuz işlem üzerine şikayetçi olan vatandaşlar, jandarma eşliğinde çalışmaların durdurulmasını sağladı ve konu yargıya taşındı.

MÜTEAHHİT FİRMA YENİDEN ÇALIŞMA BAŞLATTI!

Yargı süreci devam ederken müteahhit firma, geçen ayın 20’sinde gece 23.00’e kadar jandarma ve savcı eşliğinde durdurulan çalışmaları başlattı. 1829-1830’uncu parsellere üç adet direğin kamulaştırma olmadan dikilmesi, tarla sahiplerine maddi ve psikolojik olarak zarar verdi.

ARSA SAHİBİ KONUŞTU

Arsa sahipleri Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı açıklamada, “Alternatif güzergah varken oradan gidilebilecekken bizim tarlalarımızdan geçmesini anlayamadık. Konu yargıya intikal etti.  Kaymakam Bey’le de görüştük. Kendisi rızası olmadan böyle bir çalışmanın olmaması gerektiğini ifade etti. SEDAŞ yeni bir çalışma yaptı. Yazılan rapor aleyhimize çıktı. Beton direkleri dikildi. Tellerin gerilmesi kaldı. 11 direkli bir hat bu. Bizim arsamızda 3 direk var. Biz burada 24 saat nöbet tutamayız. Gerekirse gece gider telleri çekerler. Böyle bir kanunsuz işlemi kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Kuzey Marmara Izmit

Kuzey Marmara Otoyolu Izmit Durhasan

Kuzey Marmara otoyolu Izmit

kuzey marmara durhasan