Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra’da 17 köye arazi toplulaştırılması

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kandıra’da seçim dönemi verilen bir sözü daha yerine getirdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle toplam 17 köyümüzde arazi toplulaştırılması yapılmıştır” dedi. 

AKP Kocaeli İl Başkanı

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bizzat karara bağlanan ve Resmi Gazete’de de yayımlanan arazi toplulaştırmasıyla ilgili seçim döneminde Kandıra’ya verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesini sağlayan bu kararın özellikle bölgede tarım üreticisi köylüleri rahatlatacağını belirten Ellibeş, “Arazi

TAPULAŞTIRMA TEŞEKKÜRÜ

Tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır. Bu şekilde bölgede tarıma dayalı mevcut yatırımların önü açılacak, köylümüz parça parça olduğu için ekim yapamadığı, daha doğrusu daha yüksek rekolte elde edemdiği alanları birleştirerek daha ucuz maliyetli ürünler yetiştirip ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Bu önemli hizmeti onaylayan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve ilçe teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI YAPILAN KÖYLER

 Akbal, Akdurak, Balcı, Bozburun, Döngelli, Duraçalı, Ferizli, İncecik, Karlı, Lokmanlı, Mancarlar, Pelitpınarı, Seyitaliler, Sarıgazi, Sinanlıbilalli, Sucuali ve Süllü.

ellibeY