Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra’da acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulacak rüzgar elektrik santralleri için bölgede acele kamulaştırma kararı alındı. Bu kararla birlikte santrallerin yapımı hızlandırılacak.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine kurulacak

SEBO min 13Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararlarda Kocaeli’yi de yakından ilgilendiren konular yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda Kandıra Rüzgar Enerji Santrali‘nin yapımı amacıyla listesi yayımlanan yerlerin acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Kamulaştırmalar, Antaplı, Bağırganlı ve Hacımazlı mahallelerinde yapılacak.

Rüzgar Enerji Santrali (RES) nedir?

Rüzgar enerjisinin kaynağı güneştir. Güneş enerjisinin karaları, denizleri ve atmosferi her yerde aynı derecede ısıtmamasından dolayı oluşan sıcaklık ve basınç farkları rüzgarı yaratmaktadır. Rüzgar, yüksek basınç alanından alçak basınç alanına yer değiştiren havanın dünya yüzeyine göre bağıl hareketidir. Rüzgar enerjisinde rüzgarın hızı,  yönü ve esme saat sayısı gibi özellikleri değerlendirilir. Rüzgarın hızı yükseklikle,  gücü ise hızının küpü ile orantılı olarak artar. Rüzgar enerjisinden elektrik üretimi, seçilecek bölgenin meteorolojik özelliklerine ve kullanılacak türbinin tasarımına bağlıdır.

İşte Kandıra’da kamulaştırılacak parsellerin listesi.

kandira