Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karamürsel Belediyesi için flaş iddia: İşçiler istifaya zorlanıyor!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası el değişten Karamürsel Belediyesi’nde sendika ile iş birliği yapılarak işçilerin istifaya zorlandığı belirtildi.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, Karamürsel Belediyesi’nde işçilerin istifaya zorlanmasına yönelik iddialarla ilgili olarak basın açıklaması yayınladı.  Şube Başkanlığından tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, Karamürsel Belediyesi işverenin sendika ile işbirliği içerisinde işçilere mobbing uyguladığına değindi.

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada “2009 yılından bugüne Karamürsel Belediyesi’nde yetkili sendika olarak üyelerimizin toplu iş sözleşmelerini en güzel ve etkili şekilde yaparak üyelerimiz nezdinde büyük memnuniyet oluşturduk. Ancak bu gün belediye ile birlikte işçilere operasyon yapan yandaş sendika ( Belediye İş ), 2009 yılından önce  işverenle birlikte işçilerin toplu iş sözleşmesinde var olan  parasal maddeleri tamamına yakını kaldırmıştı.

HAKLARIN BİRÇOĞUNU ALDIK

Bizler ise bugüne kadar verdiğimiz mücadeleler sonucu bu hakların bir çoğunu tekrar sözleşmeye koydurduk. Bunun yanı sıra belediye şirketinde çalışan üyelerimizin de ücretlerini toplu iş sözleşmeleri ve yıl başında gerçekleştirdiğimiz ek protokol anlaşması ile  iyi bir noktaya taşıdık. Ancak 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından belediye yönetimi seçimden önce gerçekleştirilen ek  protokol anlaşması konusunda büyük rahatsızlık duyduğunu görüşmelerimizde  bizlere iletmiş, ödeme noktasında sıkıntı çekileceğini üstü kapalı olarak ifade etmiştir .

“İŞÇİNİN HAKLARINA GÖZ DİKTİRLER”

Bu noktadan görünen tabloda ise işçilerimiz bu zamana kadar kendileri için mücadelesini sürdüren Hizmet-İş Sendikası’dan zorla koparılmak istenmektedir. Yandaş sendika (Belediye İş),geçmiş dönemlerde yaptığı gibi işçilerimizin uzun yıllar süren mücadeleler sonucu elde edilen parasal haklarını, geriye döndürmek arzusundadır. İşçilerimizin var olan haklarını sözleşmeden kaldırmak için belediye yönetimiyle pazarlık yaptığı artık duyumdan öteye geçerek salt bir gerçekliğe dönüşmüş ve uygulamaya konulmuştur.

“İŞÇİLERİMİZ İÇİN DEMOKRATİK ZEMİNDE ÇARPIŞACAĞIZ”

Ancak bilinmelidir ki ne Hizmet-İş Sendikamız ne de üyeleri bu kirli zihniyetlerin operasyonlarına fırsat vermeyecek ve kazanılmış haklarından vazgeçmeyecektir. Tüm kamuoyu bilmelidir ki Karamürsel işçisi yandaş sendikanın kazanılmış haklarını sözleşmeden kaldırmasına geçit vermeyecektir. Bizler Hizmet-İş Sendikası olarak işçilerimizin haklarına kast eden bu anlayış ile demokratik zeminde en güçlü ve kararlı şekilde mücadelemizi vereceğiz.

“BU ANLAYIŞIN SONU EYLEMDİR”

Bir kez daha Karamürsel Belediyesi işverenine buradan  sesleniyoruz. İşçilerimizin kazanılmış hakları üzerinden pazarlık yapmayın. Yandaş sendikanızla kirli oyunlara girmeyin. Eğer bu anlayış ile devam ederseniz Karamürsel Belediyesi önü bizler için eylem alanı olacaktır” ifadeleri kullanıldı.