Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karamürsel çöp toplamaya 1.6 milyon harcıyor..!

Karamürsel Belediyesi çöp toplama işini yine kendi imkanlarıyla yapmıyor. Taşerona devredilen iş için 1 yılda 1 milyon 680 bin lira ödeme yapılacak.

Karamürsel Belediyesi çöp toplama

Ugur ENC minKaramürsel Belediyesi çöp toplama işini yine kendi imkanlarıyla yapmıyor. Taşerona devredilen iş için 1 yılda 1 milyon 680 bin lira ödeme yapılacak. Hatırlanacağı üzere bir süre önce İzmit Belediyesi çöp kamyonlarını satın almış ve belediyede milyonlarca lira tasarruf sağlamıştı. Darıca Belediyesi de çöp kamyonlarının bir kısmını satın alarak çöp toplama ve taşıma işini kendi imkanlarıyla yürütmeye başlamıştı.

1 MİLYON 680 BİN LİRA…

Ancak AKP’li Karamürsel Belediyesi taşeron firmaya kar yaptırmaktan vazgeçmedi. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde AKP’li Karamürsel Belediyesi çöp temizlik işi için 18 Eylül’de ihaleye çıktı. 9 adet çöp kamyonu, 2 adet binek araç, 1 adet kamyon, 2 adet treyler ve 3 adet yol süpürme aracıyla yapılacak olan temizlik işi 12 ay sürecek. Belediye 1 yıl boyunca temizlik işlerinde taşeron işçi çalıştıracak. Söz konusu iş 1 Ekim’de başladı, 30 Eylül 2021’e kadar sürecek. Belediye söz konusu iş için TEG İş Makinaları firmasına 1 milyon 680 bin lira ödeme yapacak.

YILIN PROJESİ GAZOZDU

Hatırlanacağı üzere Karamürsel Belediyesi bir süre önce yılın projesi diye lanse ettiği “Karamürsel Gazozu”nu duyurmuştu. Karamürsel’de üretilmeyen, Antalya’da üretimi yapılan gazoza sadece Karamürsel yazan etiketler yapıştıran belediye bu taşeron üretimi yılın projesi olarak lanse etmiş ve alay konusu olmuştu. Kocaeli’nin en ufak ilçe belediyelerinden biri olan Karamüsel’de 31 Mart seçimlerinde CHP’li aday Ahmet Çalık sadece 1.000 oy farkla seçimi AKP’li İsmail Yıldırım’a kaybetmişti. Kent genelinde Karamürsel CHP’nin bir sonraki dönem kazanabileceği belediyelerin başında gösteriliyor.

Karamürsel çöplerini bile kendi toplayamıyor!