Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karamürsel’de yemek ücreti 55 TL oldu

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Karamürsel Belediyesi’nde 13 TL olan yemek ücretini 55 TL’ye çıkardıklarını duyurdu.

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi ve Karamürsel Belediyesi arasında süren yemek ücreti görüşmeleri sona erdi. Görüşmelerin ardından 13 TL olan yemek ücreti 55 TL’ye çıkarıldı. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, teşekkür için Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a gitti.

 NET 55 TL

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kamu çalışanları için çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ile yetkili sendikalardan biri olan Hak-İş Konfederasyonumuz arasında imzalanan kamu çerçevesi ek protokolü ile yemek parası net 55 TL’ye çıkartılmıştır. Sayın Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın girişimleri ile bu protokolün belediye ve bağlı kuruluşlarda uygunlanması talebi sonucu çalışma Bakanlığınca, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına verilen bilgi ile Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü tarafından belediyelere gönderilen yazı ile yemek ücretinin net 55 TL olmasının mahalli idare birlikleri tarafından bağlayıcılığına vurgu yapılmış, belediye ve bağlı kuruluşlarında uygulanması istenmişti. Bu genelge ile ilimizdeki belediyelerde yetkili işveren sendikası ve Yerelsen Sendikası’nın yetkili olmadığı belediyelerimizin işverenleri ile görüşerek bakanlığımızın bu yazısına istinaden yemek parası için yeni bir düzenleme talebinde bulunduk.

YILDIRIM’A TEŞEKKÜR

Bu anlamda bakanlığın yazısı  ve sendikamızın talebi üzerine Karamürsel Belediye Başkanımız Sayın İsmail Yıldırım ile bir araya gelerek 13 TL brüt yemek ücretinin kadrolu ve belediye şirket işçileri için net 55 TL  ödenmesi için ek protokolümüzü imzaladık . Bu anlaşma ile dünyada ve ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon, hayat pahalılığından mağdur olan ve bu şartlar altında  çalışma saatleri içerisinde  yemek  yiyen işçilerimiz düzgün şekilde beslenme imkanına kavuşmuş oldular .  Karamürsel Belediyesi’nde çalışan 300’e yakın üyemiz bu anlaşma ile büyük bir sevinç yaşamış, Sayın Belediye Başkanına müteşekkir olmuştur. Hizmet-İş Sendikası ve tüm çalışanlar olarak Sayın Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ediyoruz.

Ancak bakanlığın talimatı sonucu, üyelerimiz adına işveren sendikası ile yaptığımız görüşme neticesinde hala kendilerinden olumlu bir dönüş alamadığımız, bu uygulamanın belediye ve şirketlerini bağlamadığı gibi devlet kurumlarının talimatını hiçe sayan ve vicdani kanaate uygun olmayan bir anlayış içinde olduklarını duymaktayız. Bizler bu anlayışı kabul edemeyiz. İşçilerimiz bir kuruşun hesabını yaparak ay sonunu nasıl getireceğini düşünerek yaşarken, Yerelsen yetkilileri ya bu ülkenin gerçeklerinden ya da çalışanların yaşadığı sıkıntılardan habersizler.  Kendilerine tavsiyemiz sözleşme arifesinde bu işçiyi ve bizi germeyin. Hükümetimizin iradesi ve işçilerin taleplerini görmezden gelmeyin. Bu ülkede kamu işçisi veyahut memurlar kadar belediye işçilerinin de 55 TL yemek ücreti almak en doğal haklarıdır.”