Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karantinalar için yurtlar yeniden açılıyor

Kocaeli Umumi İl Hıfzıssıhha Kurulu, karantina için uygun görülen hastaların karantina sürecini geçirmesi için Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların yeniden karantina için açılması kararı aldı.

Kocaeli Umumi İl Hıfzıssıhha

Kocaeli Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar ile birlikte tedbirlere uyan tüm vatandaşlarımızın da desteği alınarak pandemi ile mücadelede ilimizde çok başarılı sonuçlar elde edildi. Bu başarının devamını sağlamak ve vatandaşların sağlığını korumak adına, ilimiz genelinde alınması gereken ilave tedbirleri değerlendirmek üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca 12.02.2021 tarihinde Vali Seddar YAVUZ başkanlığında yapılan 2021/5 sayılı kurul toplantıda yeni kararlar aldı.

İŞTE ALINAN KARARLAR

1.Yeni Tip Koronavirüs (SARS-Cov-2) taşıdığı tespit edilen kişilerin ve temaslılarının karantinayı geçirecekleri yerdeki şartların uygun olmadığının ve buna bağlı olarak bulaş riskinin yüksek olduğunun  filyasyon ekiplerince tespit edilmesi halinde,  ihtiyaç duyulursa  kolluk kuvveti eşliğinde, İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından görevlendirilen araçlarla transferinin sağlanarak, karantina sürelerinin kalan kısmının Valiliğimizce izolasyon amaçlı kullanılmak üzere tahsis edilen KYK yurtlarında tamamlatılmasına karar verildi.

Hastanelerde Yeni Tip Koronavirüs (SARS-Cov-2) tedavi sürecini tamamlayan hastaların, karantinayı geçirecekleri yerdeki şartların uygun olmaması ve tedavi sürecini takip eden hekimin de uygun görmesi halinde, İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından görevlendirilen araçlarla transferinin sağlanarak karantina sürelerinin kalan kısmının Valiliğimizce izolasyon amaçlı kullanılmak üzere tahsis edilen KYK yurtlarında tamamlatılmasına karar verildi.