Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karaosmanoğlu Kardeşler Rot Balans’ın yarısını satın aldı!

Kocaeli’de Ak Parti’nin en parlak genci olan, gençlik kolları eski genel başkanı İsmail Karaosmanoğlu, kentin en büyük markalarından biri olan Kardeşler Rot Balans’ın yarı hisselerini satın aldı. Karaosmanoğlu söz konusu satın alım işlemini eşinin üzerine kurduğu, daha sonra yönetim yetkilerini devraldığı ZE KA Eğitim A.Ş. ile gerçekleştirdi.

Kocaeli’de Ak Parti’nin en

ugurKocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne 3 dönem boyunca kara bulut gibi çöken İbrahim Karaosmanoğlu sadece kentin 15 yılını çalmadı, ailesine de gözle görülür imkanlar sağladı. Oğlu İsmail beyi Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na kadar yükseltti. Daha sonra FETÖ’cü Mehmet Ali Sarı ile ortak olan İsmail Karaosmanoğlu kısa sürede ticareti öğrendi. Kocaeli’den taşınan İsmail Karaosmanoğlu Ankara’da kendisine güçlü bağlantılar edindi. Ancak Kocaeli’den de kopamadı. Karaosmanoğlu kentin en önemli markalarından biri olan Kardeşler Rot Balans’ın hisselerinin yarısını satın aldı.

ZE KA Egitim Yayincilik 1YARI YARIYA ORTAK OLDU

22 Şubat 2016’da eşi Zeynep Güral Karaosmanoğlu üzerine ZE KA Eğitim Yayıncılık Taşımacılık Hizmetleri A.Ş. isimli bir şirket kuran İsmail Karaosmanoğlu 13 Eylül 2019’da bu şirketin yönetim yetkilerini devraldı. İsmail Karaosmanoğlu işte söz konusu satın alım işini bu şirket üzerinden gerçekleştirdi. ZE KA Eğitim Yayıncılık Taşımacılık Hizmetleri A.Ş.’de yönetim kurulu kararı alan Karaosmanoğlu, kendi adı resmi evraklarda gözükmeden, bu şirketin adı ile Fevzi Bilen’in 28 bin 700 hissesini satın aldı. Kağıt üzerinde 7 milyon 715 bin lira gerçekleşen satış işlemi sonrasında Karaosmanoğlu’nun aile şirketi ZE KA Eğitim ile Kardeşler Rot Balans’tan Fatih Bilen yarı yarıya ortak oldu.

KATAR’DA 400 MİLYON DOLARLIK İHALE

Ak Parti’den önceki seçimlerde milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen İsmail Karaosmanoğlu bir dönem yönetim kurulunda yer aldığı savunma şirketi ile de gündeme gelmişti. Söz konusu şirketin Katar’da 400 milyon dolarlık inşaat ihalesi alması sonrasında tartışma konusu olan İsmail Karaosmanoğlu’na özellikle Ak Partili gençler tepki göstermişti. İktidar partisinde adeta ‘yürü’ denilen İsmail Karaosmanoğlu’nun ticari yükselişi Kardeşler Rot Balans ortaklığı ile sürüyor. Karaosmanoğlu’nun bir sonraki satın alımını ne zaman gerçekleştireceği merak ediliyor.

Kardesler Rot Balans