Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe Belediyesi 1 kapı aldı firma hakedişte 8 kapı gösterdi

Kartepe Belediyesi 2022 yılı meclis denetim komisyonunda belediyenin yaptığı harcama kalemleri yer aldı. Raporda, bir firmadan 1 adet kapı alındığına dair fatura düzenlenmesine rağmen firma tarafından düzenlenen hakediş raporunda kapı sayısı 8 gösterildi.

Kartepe Belediyesi 2022 yılı
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kartepe Belediyesi 2022 yılı meclis denetim komisyonu denetlemeyi tamamladı. Komisyonda AK Partili belediye meclis üyesi Ali Karakaş başkan olarak, AK Partili Eda Açıkyol başkanvekili olarak, AK Partili Fatma Öztaşkın ve Recep Ubay ile CHP’li Sabri Soyer komisyon üyesi olarak görev aldı. Komisyonda CHP’li Soyer’in rapora şerh koyması nedeniyle rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

“HAKEDİŞ İLE MİKTAR AYNI OLMALI”

Belediyenin gider kalemleri söz konusu rapora yansıdı. Raporda, “Firmalarca düzenlenen faturalar üzerinde belirtilen Mal ve/veya hizmet miktarının, düzenlenen hakediş raporlarındaki mal ve/veya hizmet miktarı ile aynı olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

8 KAPI HAKEDİŞ RAPORUNDA

Söz konusu maddeye örnek olarak 16 Haziran 2022 tarihinde Aryen Orman Ürünleri Ltd.Şti.’nin faturası, 1 Adet Kapı Alım İşi olarak düzenlendiği belirtildi. Bu firma ile düzenlenen hakediş raporunda  7 Adet Melamin Kapı, 1 Adet Çelik Kapı olarak alınan malın miktarı detaylandırıldığı, aynı zamanda bu firmanın hakediş raporunda kaşesinin olduğu ancak imzasının olmadığı da komisyonca tespit edildi.