Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe Belediyesi’nden kapı açıklaması: Firma faturaya 1 adet yazdı, ürün kabulü 8 adet üzerinden yapıldı

Kartepe Belediyesi’nden “Kartepe Belediyesi 1 kapı aldı firma hakedişte 8 kapı gösterdi” başlıklı habere açıklama geldi. Belediye, herhangi bir usulsüzlük olmadığını belirterek, “Faturayı kesen firmanın faturaya 1 adet yazması dışında, ürün kabulünün 8 adet kapı üzerinden yapılması ve bunun diğer tüm belgelerle ispatlanıyor olması haber başlığının gerçeği yansıtmadığını göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

Kartepe Belediyesi’nden “Kartepe Belediyesi

Kartepe Belediyesi 2022 yılı meclis denetim komisyonu raporu tamamladı. Belediyenin gider kalemleri söz konusu rapora yansıdı. Raporda, “Firmalarca düzenlenen faturalar üzerinde belirtilen Mal ve/veya hizmet miktarının, düzenlenen hakediş raporlarındaki mal ve/veya hizmet miktarı ile aynı olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

KOMİSYONUN TESPİTİ RAPORA YANSIDI

Söz konusu maddeye örnek olarak 16 Haziran 2022 tarihinde Aryen Orman Ürünleri Ltd.Şti.’nin faturası, 1 Adet Kapı Alım İşi olarak düzenlendiği belirtildi. Bu firma ile düzenlenen hakediş raporunda  7 Adet Melamin Kapı, 1 Adet Çelik Kapı olarak alınan malın miktarı detaylandırıldığı, aynı zamanda bu firmanın hakediş raporunda kaşesinin olduğu ancak imzasının olmadığı da komisyonca tespit edildi.

“TÜM BELGELER MEVCUT”

Bağımsız Kocaeli’nin gündeme getirdiği haber üzerine belediye yazılı açıklama yaptı. Belediye tarafından yapılan açıklamada herhangi bir usulsüzlük olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “İlgili işin satınalma dosyasında bulunması gerekli tüm belgeler mevcut ve olması gerektiği gibidir. Aynı zamanda Kartepe Belediyesi denetim komisyonuna da sunulan dosyadaki belgeler incelendiğinde, tüm belgelerin imza ve kaşeli olduğu, birim fiyat teklifi cetveli, piyasa fiyat araştırması tutanağı, ürün kabul tutanağı gibi belgelerde 1 adet çelik, 7 adet melamin kapı talebi ve kabulünün yapıldığı açıkça anlaşılmaktadır.

“CAMİ DERNEĞİNİN KURS BİNASINDA KULLANILDI”

Faturayı kesen firmanın faturaya 1 adet yazması dışında, ürün kabulünün 8 adet kapı üzerinden yapılması ve bunun diğer tüm belgelerle ispatlanıyor olması da haber başlığının gerçeği yansıtmadığını göstermektedir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, satın alınan söz konusu kapıların ilçe müftülüğümüz aracılığıyla talep edilerek 17 Ağustos Cami Derneğinin kurs binasında kullanıldığı da ekte ki örnek fotoğraflarla görülmektedir.”