Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe Meclisi karıştı! Salondaki köylüler meclisi terk etti  

Kartepe Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında “kırsal mahalle değişikliği” gündem maddesi nedeniyle köylüler meclise geldi. Mecliste, gerginlik yaşanması üzerine köylüler meclisi terk etti.

Kartepe Belediyesi Kasım ayı

Kartepe Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı bugün Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında “Kırsal mahalle değişikliği” maddesi gündeme gelirken Kırsal Mahalle değişikliğine itiraz eden ve imza toplayan Karatepe, Balaban, Nusretiye ve Şirinsulhiye Mahalle sakinlerinden oluşan yaklaşık 100 kişi meclise katılarak “Köylü Milletin Efendisidir, Köyümüzü Geri İstiyoruz, Kırsal Mahalle Olmak İstiyoruz” yazılı pankartla tepkilerini gösterdi.

“BENİM BOYUM 2 METRE”

CHP’li meclis üyeleri kararın komisyona gönderilmesini talep ederken köylüler ise sıkıntılarını dile getirmek istedi. Başkan Kocaman CHP’li meclis üyelerinin siyaset yaptığını söyleyerek tepki gösterdi. Kocaman, “Benim boyum 2 metre, benim sesim senden daha çok çıkar” dedi. Kocaman’ın bu sözleri üzerine önceki dönem Balaban Muhtarı Cumhur Karakadılar; “Halkın sesi daha yüksek çıkar sayın başkan. Bağıramazsınız! Yalan konuşuyorsun milleti kandırmayın. Köylüye sormadın. Burada bir kişi bile bana anlattınız diyemez. 2006’da köyümüzü savunarak için omuz omuza mücadele ettik. Şimdi oraya oturunca değişme, köylünün yanında ol” dedi.

KABUL EDİLDİ

Ortamın gerilmesi üzerine vatandaşlar meclisi terk ederken bir vatandaş alkışlamaya başlayınca AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP’li meclis üyeleri ile AK Partililer arasında çıkan gerginlikte zabıtaların araya girmesiyle kavga çıkmadı. Tartışmalara neden olan madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

Kartepe Meclisi

 

Kartepe Meclis 22