Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe Tarihi Pancar Deposu mezbelelik oldu

Kartepe’de 2019 yılında bazı şahıslar tarafından tarihi eser olan pancar deposu iş makinalarıyla yıkılmıştı. Yerine yenisinin yapılmadığı gibi buranın sanat evi olacağı söylenmişti. Ancak alan mezbelelik halini aldı.

Kartepe’de 2019 yılında bazı

SEBO İMZACumhuriyet dönemi eserlerinden biri olan, Kocaeli’de üretilen pancarların toplanması ve Sakarya’daki şeker fabrikasına tren yolu ile götürülmesi maksadıyla inşa edilen eski pancar deposu 2019 yılında iş makinalarıyla yıkılmıştı. MOBESKO’nun yakınında ve yeşillikler içinde kalan bina, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın da yeniden yapacağı projeleri arasında yer alıyordu.

“SANAT EVİ YAPACAĞIZ” DEMİŞTİ

Yıkımın ardından buranın yeniden inşası için çalışmalar başlatıldı. Ancak mülk arsasının özel şahıslarda olması nedeniyle konu yargıya taşındı. 2019 yılında bu binanın yeniden yapılacağı söylenmişti. Ancak gelişme yaşanmadı. Geçen yıl Kartepe Belediye Meclisi’nde Başkan Mustafa Kocaman bu binanın yeniden inşa edilerek “Sanat Evi” yapılacağını söyledi ve bu proje de destek gördü.

HEDEF 2023!

Ancak 2022 yılının sonuna gelmemize rağmen burayla ilgili hiçbir gelişme yaşanmadı. Yıkılan tarihi pancar binasının yerinde yeller esiyor. Yıkılan binaya ait demirler ve tuğlalar alanda yıkıldığı gündeki gibi duruyor. Alan mezbeleliğe döndü. 2023 yılı geldi ancak Kartepe’nin tarihi pancar deposu yeniden inşa edilemedi. 2023 yılı içerisinde belediyenin bu vaadini yerine getirmesi bekleniyor.

Kaertepe Pancar Deposu

Kaertepe Pancar Deposu