Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe Zirvesi Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü tanıtımı yapıldı

Kartepe Zirvesi bu yıl Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü konusuyla toplanacak. Bu yılki zirvenin tanıtımı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve akademisyenler tarafından yapıldı.

Kartepe Zirvesi bu yıl

Her yıl Kartepe’de yurt içi ve yurt dışından onlarca misafirin katıldığı, çeşitli oturumların gerçekleştirildiği Kartepe Zirvesi bu yıl 24-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.  Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü konusuyla toplanacak zirvenin tanıtım toplantısı bugün Maide Restoran’da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTE SANAYİ BİR ARADA

Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, KSO Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşegül Mengi, İstanbul Üniversitesi İSOCARP Yönetim Kurulu Üyesi Doç Dr. Zeynep Günay, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü, Gülfettin Çelik, Marka’dan Eren Hakkı Yalçın ve KOTO Başkanvekili Hüseyin Gezer, katılımcılar olarak tanıtımda yerlerini aldı.

DİRENÇLİ ŞEHİRLER

Buyukakin Kartepe ZirvesiKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, zirveyle ilgili özetle şunları söyledi: “Kartepe Zirvesi kentimiz için bir marka olan zirve. Şimdiye kadar yapılan zirveler önemli ses getirdi. Pandemide ara verdik. Yeniden başlıyoruz. Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü dedik. Bana kalsa dayanıklı diye çevirirdim. Hocalarımız dirençli diye çevirdi. Dirençli şehirler, dünyanın içinden geçtiği süreçle yakından ilgili bir kavram. Pandemiden sonra hızla toparlanabilmemiz lazım. Yapılarımızın hızla kendini toparlayan yapılar olması lazım.

NE YAPILMAK İSTENİYOR?

Yeniden düşünmemiz gerekiyor. Yeniden düşünme gerektiren mevzular var evet elimizdeki araçlar, problemleri çözecek araçlar değil. Pandemi bize gösterdi ki, müsilaj bize gösterdi ki tek başımıza hareketle çözüm bulamıyoruz. Yeniden düşün ve birlikte hareket et mottosunu gündeme alıyoruz. Biz bu Kartepe Zirvesi’nde şehri ilgilendiren her şeyi yeniden tartışacağız. Yeniden düşünme üzerinden gidersek beyni soyut alanı düşünme konusunda handikapları olan bir mekanizma. İki soru sorun. Bir şeye sahip miyiz? Onu istiyor muyuz? Strateji cümleleri devam ettir der. Bir şeye sahip değilsiniz istiyorsunuz. ‘Yap,et’. Bir şeye sahip değilsiniz, istemiyorsunuz da. İçinden geçtiğimiz dönem riskleri görme çabasının artması gereken bir dönem. Yani proaktif yönetim denilen yöneteme yönelmeliyiz.

YEREL ULUSAL VE KÜRESEL

Yeni dünya bizi ciddi problemlerle karşı karşıya getiriyor. Göç var. Mavi gözlü beyazsa gelsin. Değilse istemeyiz. Uluslararası sistemin ve anlayışın yeniden tartışılması gerekir. Yerel ve küresel ölçek arasında bir bağlantı vardır. Global düşün yerel düzeyde aksiyon al. Mülteci meselesi sadece Türkiye ve Kocaeli’nin aldığı kararlarla çözülemeyecekse küresel ölçek arasındaki uyumsuzluklar konuşulacak. Disiplinler arası bir çalışma yapılacak. Yani yerel, ulusal ve küresel anlamda fikirler ve uygulamalar tartışılacak.

DAVOS GİBİ BİR ZİRVE OLSUN

Kartepe Zirvesi ilerde Davos Zirvesi gibi bir zirve olsun. Bu inanılıp çalışılırsa olur. Kocaeli, turizm kenti. Sağlıktan doğa ve deniz turizmine sahip. Kongre turizmi de bir turizm türüdür. Bu zirve Türkiye markasına da katkı sunacaktır.”

3.9 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Tahir Büyükakın, Kartepe Zirvesi için harcanan parayı da açıkladı. Büyükakın, organizasyon için 3.9 milyon TL harcandığını söyleyerek, “Helali hoş olsun” dedi.

Ardından katılımcı akademisyenler de kısa birer konuşmalar gerçekleştirdi.

Kartepe Zirvesi Direncli Sehirler ve Sehrin Donusumu tanitimi yapildi Kartepe Zirvesi Direncli Sehirler ve Sehrin Donusumu tanitimi yapildi 2