Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’de grev tarihi belli oldu!

Belediye-İş ve işveren sendikası Yerel-Sen arasında devam eden sözleşme görüşmelerinde arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamamasının ardından geçtiğimiz haftalarda işçiler arasında yapılan oylama sonucunda grev kararı alındı. Uygulama 3 Mart’ta.

Belediye-İş ve işveren sendikası

Kartepe Belediyesi Kartepe A.Ş’de çalışan yaklaşık 450 işçi için devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde masada anlaşma sağlanamadı. Belediye-İş ve işveren sendikası Yerel-Sen arasında devam eden sözleşme görüşmelerinde arabulucu sürecinde de anlaşma sağlanamamasının ardından geçtiğimiz haftalarda işçiler arasında yapılan oylama sonucunda grev kararı alındı. Grev oylamasının ardından bir ay içerisinden masada anlaşma sağlanmazsa işçilerin grev yapma hakkı bulunuyor. Süreç 3 Mart’ta tamamlanıyor.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar devam eden süreç hakkında yazılı açıklama yaptı. Şar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Kartepe Belediyesi’nde grev uygulaması 3 Mart’ta yürürlüğe girecek. Sendikamız ile Kartepe Belediyesi, Kartepe Temizlik AŞ adına Yerelsen ile sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi sürecinde genel olarak parasal maddelerde uzlaşı sağlanamaması üzerine grev aşamasına gelinmiştir.

İŞYERLERİNE ASILDI

İş yerinde yaptığımız grev oylamasında katılım sağlayan 379 kişiden sadece altı kişisi greve hayır demiş ve neredeyse tamamı göreve evet şeklinde oy kullanıp kararlılıklarını göstermişlerdir. Gelinen süreçte sendikamız tarafından alınan 3 Mart’taki grev uygulama kararı dün itibari ile iş yerinde ilan edilmiştir edilerek çalışma müdürlüğüne bildirilmiştir. 475 üyemizi ilgilendiren ve tıkanma aşamasına gelen toplu iş sözleşmesi süreci, belediye başkanımız Sayın Mustafa Kocaman’ın katkısıyla masada bitireceğimize inanıyoruz. Belediye iş Sendikası olarak temsil ettiğimiz üyeler adına işimizin bilincinde olmakla birlikte geçim sıkıntılarımızı göz önünde bulundurarak görevimizi layıkıyla yerine getirmek, amacımız 696 sayılı KHK ile 2018 den bu yana mağdur edilen işçilerin ve üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmektir.”