Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’de kurban satışlarına sıkı denetim

Kurban Bayramı öncesinde Kartepe’de oluşturulan Kurban Hizmet Komisyonu ilçe sınırları içerisinde kurban satış ve kesim yerlerini aralıksız denetlemeye devam ediyor.

Kurban Bayramı öncesinde Kartepe’de

Kurban Bayramı öncesinde Kartepe’de “Kurban Hizmet Komisyonu” oluşturuldu. Komisyonda Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kartepe İlçe Gıda Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kartepe İlçe Müftülüğü yer aldı.

TİTİZLİKLE DENETİM

Komisyon üyeleri on ve üzeri kurbanlığın olduğu Kurban kesim ve satış yerlerinde yaptıkları kontrollerde hayvanların küpeliri, pasaportları ve sağlık raporları titizlikle kontrol ediliyor. İki yaşını doldurmamış, uzuvlarında eksik olan, damızlık değeri taşıyan dişi hayvan kesimine izin verilmiyor. Kurban satış ve kesim yerlerinin veteriner hekim ile sözleşmesinin de olması gerekiyor.

TEMİZLİK VE HİJYEN

Kesim yerlerinde hijyen, temizlik kuralları da kontrol edilirken, kesim sırasında ise kan çukuru, atıkların uygun şekilde paketlenmesi gerekiyor. Kesim sonrasında paketlenen atıklar Kartepe Belediyesi Temizlik ekipleri tarafından teslim alınarak bertaraf ediliyor.

YASAL İŞLEM

Kurban Bayramı süresince “Kurban Hizmet Komisyonu” üyeleri denetimlerine devam edecek. Komisyon tarafından aranan şartların uygun olmadığı yerlere Kartepe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yasal işlem uygulanacak.

125 KESİM YERİ BULUNUYOR

Kartepe İlçe sınırları içerisinde 125 adet kesim yeri bulunuyor. Kurban Bayramı’nda 6 – 7 bin adet küçük ve büyük baş hayvanın kesiminin yapılması bekleniyor. Kurban kesiminin yoğun olarak Karatepe, Suadiye, Eşme, Derbent, Maşukiye, Uzuntarla, Uzunbey’de olması beklenirken, Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı koordinasyonu ile huzurlu ve güvenli bir bayram için tüm kontroller yapılıyor ve önlemler alınıyor.