Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’nin ne olacağına karar verin!

Kocaeli’de Kartepe gibi önemli bir turizm merkezi varken, vizyon eksikliği nedeniyle Kartepe, sermayeye kurban ediliyor. Turizm kenti olması gereken Kartepe’de büyük sermayeler, dev tesisler için fırsat kolluyor. Railport Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi’nin Kartepe Suadiye Bakırlı Batak Mevkii’nde dünyanın en büyük terminallerinden birini kuruyor

Kocaeli’de Kartepe gibi önemli

Sebahattin AydınKocaeli’de yerel yönetimlerin iddiaları turizm şehri olmak. Bunun için artı bir çaba gerekmeyen, doğal olarak turizme elverişli bir alan olan Kartepe, sanayi ve diğer büüyk sermayelerin iştahını kabartıyor. Yerel yöneticiler ise çoğu zaman Kartepe’nin sanayiye kurban gitmesi için kulaklarını ve gözlerini kapatıyor.

24 BİN METREKARE KAPALI 30 BİN METREKARE STOK VE 50 BİN METREKARE İNTERMODAL SAHA

Turizm ilçesi iddiası olan Kartepe’ye dünyanın en büyük lojistik terminali kuruluyor. Bu terminal uluslararası bir merkez olacak. Railport Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi’nin Kartepe Suadiye Bakırlı Batak Mevkii’nde 24 bin 682 metrekarelik kapalı alan inşa edecek. Buna ilaveten konteyner stok sahasına 30 bin 264 metrekare, ıntermodal sahaya da 49 bin 300 metrekarelik alan tahsis edildi.

KARTEPE KARA TRAFİĞİNE BOĞULACAK

Yaklaşık 1 milyar TL’lik bir yatırım olacak. Kartepe sırtları, ulusalar arası bir kara trafiği yüküne kurban edilecek. Kocaeli’de yerel yöneticiler iddialarını bir yandan yinelerken diğer yandan Ankara’dan işi bağlayan sermaye sahipleri, Kartepe’yi işgal ediyor. Kocaeli bir karar vermeli: Kartepe, turizm kenti mi olacak?

TESİS HAKKINDA

“Railport, İzmit Kartepe’de kurulacak, Türkiye’ de bir ilk olacak “İntermodal Lojistik Terminali” projesidir. Başta demiryolu olmak üzere, karayolunu da içeren iki farklı taşıma modunun kullanılabileceği, sektörde öncü bir “Kara Limanı“ olacaktır. Marmaray’ın yük taşımaları için kullanılmaya başlanacak yeni tünelinin açılması ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın hizmete girmesiyle Railport, ticaret hatlarına doğrudan bağlantılı bir lojistik merkezi yani tam anlamıyla bir hub konumunda olacaktır.

Asya ile Avrupa, Avrupa ile Balkan ve Orta Asya (CIS) ülkeleri arasında geniş bir coğrafyaya hizmet vermesi amaçlanan proje, bu özel konumuyla; ithalat ve ihracat yüklerinin yanı sıra transit yüklere de hizmet verebilecektir.”