Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartonsan sendikayla oturdu: Biraz daha uzatırlarsa teklifi yine yükseltirim

Kartonsan’da Selülöz İş Sendikası’na bağlı işçiler 77 gündür grev kararını sürdürürken işveren çağrısıyla sendika bugün işveren ile masaya oturdu. Toplantı sonrası açıklama yapan Selülöz İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, “Önceki teklifleri yükselttik. 77 gündür grevdeyiz. Biraz daha uzatırlarsa yine yükseltirim” dedi.

Kartonsan’da Selülöz İş Sendikası’na
Nazim Ozgun Erbulan 1
SEBO İMZA

Kartonsan’da grev 77 gündür devam ediyor. Süreç devam ederken işveren ile Selülöz İş Sendikası arasında süreç boyunca adım atılmazken mart ayının başında işverenin çağrısıyla sendika ile işveren masaya oturdu. Masada anlaşma sağlanamaması üzerine sendika aldığı kararı devam ettirdi. Bugün ise yine işveren çağrısıyla tekrar masaya oturuldu ancak anlaşma sağlanamadı.

“ÇALIŞANLARIN KAYBI VARSA BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Selülöz İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, işçiye masada konuşulanları anlattı. Kocaeli Şube Başkanı Murat Yürük ve işveren temsilcilerinin de yer aldığı açıklamada Parlakkılıç şu ifadelere yer verdi; “Ortalama brüt ücret 12 bin TL seviyesinde talep ediyorlardı. Bizim o zamanki teklifimiz 18 bin TL idi. Ama tabi aradan 6 ay geçti. Şu an itibariyle biz bugün imzalasak ortalama ücretimiz 23 bin TL olacak. içeri girerken 23 bin TL’den içeri gireceğiz. Arada küçük bir fark, detaylar kaldı. Belki bir dahaki oturumda bu işi bitiririz diye düşünüyoruz. Biz ikinci altı ay için de fark talep ettik. 3’üncü ve 4’üncü 6 aylara fark koyduk. Onlar da buna takıldı. Önceki teklifleri yükselttik. 77 gündür grevdeyiz. Biraz daha uzatırlarsa yine yükseltirim. Çalışanın kaybı varsa bedelini ödeyecek. Hesabını, kitabını yapması lazım. Çok uzun sürmez diye tahmin ediyorum. İçeride de hazırlık tamam. Bu işi uzatmanın gerektiği yok gibi bir noktadayız.

“BUNU GÖRMEZDEN GELEMEZ”

Grev kararımız devam ediyor. Anlaşma yaptığımız taktirde grev kararımızı kaldıracağız. Bu grev her gün zarar yazıyor iş yerine. Sipariş geliyor, düzen devam etmesi gerekiyor. Doğalgazda iki defa indirim geldi, avantaj onlar için. normalde geçen yapılan doğalgaz indiriminde harcaması yüksek olduğu için ayda 25 milyon avanta sağlıyor. Bunu lehine çevirmesi gerekiyor. Bunu görmezden gelemez. Bir daha düşüş oldu. 35 milyon oldu. Bu işveren için artıdır. Bu kadar doğalgazdan karın varsa işçiye niye yardım etmiyorsun. Hesap o. Bizim buradaki grevimiz de, direnişimiz de bir kez daha gösteriyor ki talep etmeyince, direnmeyince, doğru tavrı koymayınca kimse kimseye bir şey vermiyor. Biz daha devam edeceğiz. Tek yumruk olarak biz devam ediyoruz. Onlar düşünsün.

“12 BİN ORTALAMA 23 BİNE GELDİ”

Ben bu grevi 3 ay daha götürürüm. Arkadaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz, haklarımızı alacağız. Direndiğimiz için 12 bin ortalama ücret 23 bine geldi. Demek ki talep edince oluyor. Çarkı çevirecekse o zaman verecek. Başka bir işi yok bu işin. Biz, yan yana duramazsak o zaman başka türlü bir şey yapar. Biz şu anda tek yumruğuz. İşverene masa da söylüyorum ‘bu rakam sondur, veriyor musun’ dedim ‘veremiyorum’ dedi. Masadan kalktık.”

Kartonsan grev 1