Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartonsan’da grev ‘resmen’ sona erdi

Kartonsan’da grev süreci 108’inci günde anlaşmayla sonuçlandı. Yetkili sendika Selülöz-İş Sendikası grev kararını resmen kaldırdı.

Kartonsan’da grev süreci 108’inci
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kartonson’da toplu iş sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle işçiler 22 Aralık 2022 tarihinde greve çıktı. Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartonsan’da devam eden grev 108’nci gününde şartların işveren tarafından kabul edilmesinin ardından işçiler grevi sonlandırdı.

KAZANIMLAR NELER?

Sendikadan yapılan açıklamada en düşük ücret 20 bin 115 TL, ortalama ücret 22 bin 370 TL ve en yüksek ücret de 28 bin TL oldu. Zam miktarı ise Üçüncü 6 ayda TÜFE + bin 250 TL ve 4’ncü 6 ayda ise TÜFE+ bin 250 TL olarak belirlendi. Sosyal haklarda yüzde 120 oranında artış sağlanarak, grev sürecinde işveren tarafından dağıtılmayan banka promosyonlarının dağıtılacağı belirtildi.

İMZA ALTINA ALINDI

Yetkili sendika olan Selülöz-İş Sendikası, grevin resmen sona erdiğini duyurdu. Sendika, 8 Nisan 2023 tarihinde yapılan anlaşma sonucu grev ve grev uygulama kararlarının kaldırılmasına karar verdiğini imza altına aldı.

kartonsan grev 3