Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kayıp su oranını yüzde 20’nin altına indirecekler

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “16 yılda yapılan çalışmalarla bu oran şimdi yüzde 28’lerde bulunuyor. Bunu yüzde 20’nin altına indireceğiz” dedi.

İSU Genel Müdürü Ali

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 2021 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Meclis toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Son olarak yağan kar yağışı bir bakıma imdadımıza yetişti. Şu anda yüzde 16 seviyesinde olan suyumuz son yağan karların erimesi sonrası yüzde 40’lara çıkabilir” dedi.

KAYIP SU ORANI 28’LERDE

Ali Sağlık, “İSU olarak Kocaeli’de 850 bin 713 normal abonemizin yanı sıra 1188 adet de sanayi abonemiz bulunmaktadır. İSU olarak 1639 personelimiz bulunmaktadır” dedi. 2004 ile 2020 yıllarının karşılaştırmalarının hatalı olacağını vurgulayan İSU Genel Müdürü Sağlık , “O zamanlar kayıp kaçak oranı yüzde 72 seviyelerinde imiş. 16 yılda yapılan çalışmalarla bu oran şimdi yüzde 28’lerde bulunuyor. Yani 100 ton suyun 28 tonunu kaybediyoruz. Hedefimiz  bu oranı yüzde 20’lere düşürmektir. Önümüzdeki süreçte çalışmaları süren projelerin tamamlanması sonrası 358 milyon tona ulaşacaktır” dedi.

SU SEVİYESİ YÜZDE 40’LARA ÇIKACAK

Son yağan karın adeta imdatlarına yetiştiğini vurgulayan İSU Genel Müdürü Sağlık, “Şu anda yüzde 16 seviyesinde olan suyumuz son yağan karların erimesi sonrası yüzde 40’lara çıkabilir”  dedi.