Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaymakam Cinbir: “Ben üslubumu hiç bozmadım”

İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir’in, İzmitli esnaflarla bir araya geldiği toplantı gündem olmuştu. Kaymakam Cinbir, gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben üslubumu hiç bozmadım. Hiçbir insana tepeden bakmadım. Ben geldiğim yerin de olduğum yerinde farkındayım” dedi.

İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir’in,

Sebahattin Aydınİzmit Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlığında Yunus Emre İmam Hatip Yurdu Toplantı Salonu’nda Covid-19 Tedbirleri Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda Kaymakam Cinbir’e soru soran bazı esnaflar, aldıkları cevaplar sonrası salondan ayrıldı. Cinbir’e yönelik eleştiriler yapıldı. Ancak Kaymakam Cinbir, kendisinin provoke edilmeye çalışıldığını ancak buna rağmen üslubunu hiç bozmadığını söyledi.

“BEN GELDİĞİM YERİ UNUTMADIM”

Olayların ardından yazdığım “Kime neyin şovunu yapacaklar Sayın Kaymakam? başlıklı köşe yazım sonrası arayan Kaymakam Şevket Cinbir, eleştirileri hak etmediğini ifade etti. Kimseye üstten bakmadığını asla böyle bir bürokrat olmadığını ifade eden Cinbir, “1967’de Devrek’te doğdum. Okuma yazma bilmeyen bir ana ve okumayı askerde öğrenmiş bir babanın evladıyım. Orta okul ve liseyi Devlet Parasız Yatılı olarak Eskişehir’de okudum. Yani ben geldiğim ve olduğum yeri unutmadım. Kimseye tepeden bakamam” dedi.

“SESİMİN TONU BİLE DEĞİŞMEDİ”

“İzmitlilerin gönlüne girmek için geldim. Devletin şefkatini İzmit’te yüzlerce haneye taşımak için uğraşıyoruz” dedi. Toplantıdaki olaylara değinen Kaymakam Cinbir, “Orada bir provokasyon olduğuna inanıyorum.  Buna rağmen ben üslubumu asla bozmadım. İki televizyonda görüntüler var. Merak eden izleyebilir. Sesimin tonunda bile bir değişme yok. Aksine toplantının sağlıklı ilerlemesi için sadece uyarılarda bulundum. Esnaf tabii ki derdini bizlere anlatacak. Biz de onları dinleyeceğiz. Ama üslup önemli. Herkes konuşsa o salonda nasıl sağlıklı bir iletişim olacak?” dedi.

“CEZA YAZMAK İÇİN DENETİM YAPMIYORUZ”

İzmit’te Koronavirüs denetimlerinde esnafa ceza yazmaktan ziyade uyarılarda bulunduklarını ifade eden Cinbir, “İzmit’te ‘esnafımıza şu kadar ceza yazdık’ dediğimizi gördünüz mü? İzmit’teki kafelerde büyük oranda sigara yasaklarına uyulmuyor. Hep uyarıyoruz. Biz ceza yazmak için değil sağlıklı ortamlar olsun diye denetim yapıyoruz. Tekrar ediyorum, ben İzmitlilere bir kardeş olmak için geldim. Hiçbir vatandaşımıza tepeden bakmak gibi bir durumumuz söz konusu olmaz. Bizim geldiğimiz yerler bellidir” dedi.

“KAYMAKAM HİÇ VATANDAŞI İLE KAVGA EDER Mİ?”

Kaymakam Cinbir, konuyla ilgili “Beni tahrik etmeye çalıştılar ama farklı bir şey olmayacağını anladıkları vakit, salonu terk ettiler. Kaymakam hiç vatandaşı ile kavga eder mi? Bizim amacımız alınan son tedbirlerin paylaşılmasıydı. Yapılan denetimlerdeki eksiklikleri konuştuk. Toplantıyı amacının dışında farklı yerlere çekenlere müsaade etmeyeceğimizi ifade ettik. Bizi provoke edemediler” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLERİ TEKRAR İZLEDİM

İzmit Kaymakamı Cinbir’le konuştuktan sonra toplantı görüntülerini izledim. Ayların biriktirdiği stresle toplantıya katılan esnaflar, karşılarında buldukları devlet görevlisine sorular soruyor. Kaymakam ise sesini yükseltmeden olması gerekenleri kanun çerçevesinde anlatıyor. Kaymakam Bey, beklemediği sorularla karşılaştığından elbette memnun değil ancak büyük bir tepkiyi hak edecek bir üslup da kullanmıyor.

“KARŞILIKLI YANLIŞ ANLAŞILMALAR VAR”

Kaymakam Bey esnafların esnaflar ise Kaymakam Bey’in kendilerine yönelik bir ön yargısı olduğunu düşünmüş. Karşılıklı yanlış anlaşılmalar olduğu görülüyor. Kaymakam Cinbir’le yarım saatlik bir görüşme yaptım. Samimiyetle konuştu. İzmit esnafına yönelik devletin anlayışla yaklaştığını, esnafı zor duruma sokmamak için ceza amaçlı değil, sağlığı korumak için denetimler yapıldığını sık sık vurguladı.

“TÜM PARTİLERE EŞİT YAKINLIKTAYIM”

Sonuç olarak Kaymakam Bey, “Ben bir siyasi parti mensubu değilim. Bu devletin memuruyum. Tüm siyasi görüşlere eşit uzaklıkta değil, eşit yakınlıktayım. Bu tür polemikleri benim makamım kaldırmaz” da diyerek siyasi partilere de mesaj verdi.