Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaymakam Cinbir’den Nihat Ergün’e cevap

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir’e “Bu kaymakam çabuk yükselip de vali olurum zannetti” demişti. Kaymakam Cinbir, bu ifadeleri değerlendirdi.

DEVA Partisi Genel Başkan

Sebahattin AydınSon zamanların gündemdeki ismi İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Bağımsız Kocaeli’ye özel açıklamalarda bulundu. Hatırlanacağı üzere İzmit Doğu Kışla Parkı’nda Deva Partisi İzmit İlçe Teşkilatı’nın standı İzmit Kaymakamı Cinbir’in emriyle kaldırılmıştı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün ise Kaymakam Cinbir’e yönelik bazı ifadeler kullanmıştı.

“VALİ OLURUM ZANNETTİ”

Nihat Ergün şu ifadeleri kullanmıştı: “Böyle durumlardan vazife çıkaran yerel siyasetçiler oluyor. Bu olayları geçmişte gördük. Bu kaymakam çabuk yükselip de vali olurum zannetti sanırım. İktidardan iki kişi alkışlar ama sonra bu kötü bir kaymakam diye de kenara not alırlar.”

“KAYMAKAMLIĞI ÇOK SEVİYORUM”

Kaymakam Cinbir, “Nihat Bey vali olmak için stant kaldırttığımı söylüyor. Ben görevimi çok seviyorum. Kaymakamlığı severek sürdürüyorum. Biz bir işlem yapmışız. Başka bir partiye geçtiğimiz yıl Ekim ayından bu yana izin vermişiz de Deva Partisi’ne mi izin vermemişiz? Deva Partisi İzmit İlçe Teşkilatı bizden randevu istedi bekletmeden kendilerini kabul ettik. Bizim bir DEVA Partisi’ne vey bir başka siyasi partiye farklı düşüncelerle yaklaşmamız mümkün değil. Yasalar, yönetmelik neyi gerektirirse onu yaparız” dedi.

AKP KONGRELERİNE NEDEN MÜDAHALE ETMEDİ?

AKP’nin salon kongreleriyle ilgili de konuşan Cinbir, “Öte yandan, AK Parti kongrelerine neden müdahale etmediğimiz soruluyor. Siyasi partilerin kongrelerinin ertelenmesi yönünde bir karar yok. Deva Partisi de Kasım 2020 ‘de Kocaeli’de kongresini yaptı. Yani her parti kongresini yaptı yapıyor. Kongre için bizden hiçbir parti izin almak durumunda değil. Siyasi Parti kongreleri ile ilgili bir sınırlama yok.Bizim de karar vereceğimiz bir durum yok. Stant izni isteyen hiç kimseye,STK ve Siyasi Partiye Eylül 2020’den bu yana izin vermedik. Bize başvuru yapan siyasi partilerin isimlerine göre hareket etmemiz sözkonusu değildir.” dedi.