Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaymakama dert anlatmaya gittiler azar işittiler!

Koronavirüs tedbirleri sürecinde derin ekonomik yaralar alan İzmit esnafı, bugün İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir’e dert anlatmaya gitti ancak azar işiitler.

Koronavirüs tedbirleri sürecinde derin

İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlığında Yunus Emre İmam Hatip Yurdu Toplantı Salonu’nda Covid-19 Tedbirleri Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılıp dert anlatan esnaflar azar işitti. Toplantıda ilçe sağlık müdürlüğü ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri kafe ve restoran işletmecilerine bilgilendirme yaptı. Toplantıya İzmit İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahmut Nart, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Erhan Soylu, İlçe Sağlık Müdürü Nazif Aksoy, İlçe Tarım Müdürü Fetih Polat, Kocaeli Kafe ve Restoran İşletmecileri Derneği (KOKRİD) Başkanı Yaşar Aktaş ve işletmeciler katıldı.

ESNAF SORU SORDU

Bu toplantıya katılan işletme sahiplerinden Elçin Argun, “Kafeye 4 kişilik bir aile geldi. Anne ve babayı ayrı çocukları ayrı masaya mı oturtalım?” dedi. Ardından Kaymakam Şevlet Cinbir’e yönelik “Siz de şu an 3 kişi yan yana oturuyorsunuz” çıkışında bulundu.

“KAFETERYADA DEĞİLİZ!”

Kaymakam Cinbir, ise “Böyle kendinizce güzel şey söylediğinizi zannediyorsunuz. Lütfen sapla samanı karıştırmayın. Burada üzüm yemek için bulunuyoruz. Sizin sahibi olduğu işletmelerin nasıl daha iyi hizmet sunacağını konuşuyoruz. Dinlemek için buradayız. Soru sorabilirsiniz. Üslup önemli. Kemal-i edeple soracağınız her soruya benden cevap alabilirsiniz. Her söz isteyene söz vereceğim. Kefateryada değiliz” cevabını verdi.

“BİZ AZAR İŞİTMEYE GELMİŞİZ”

Yine işletme sahiplerinden Fatih Aydın, “Bir yıldır kiramızı her şeyimizi cebimizden ödüyoruz. Bizi kapatıp kongreler yapılıyor.  Türkiye’nin her yerinden otobüslerle kongrelere geliniyor. Maskesiz seyahat ediyorlar. Cumhurbaşkanımız pandemi sürecinde kafelerin hınca hınç olduğu söyleniyor. Biz şu an buraya azarlanmak için gelmişiz. Ben şov yapmıyorum. Tamam biz kafeleri kapatalım. Çocuklara bakamıyorum. Her ay 15 bin kira ödüyorum. Biz batalım. Biz bir yıldır kapalıyız derdimiz yaramız büyük. Ben arabamı, arsamı sattım. Bize verdiğiniz destek 750 TL kira ayda bin tl yardım. Battık, batıyoruz” dedi. Bazı işletme sahipleri Kaymakam Cinbir’e tepki göstererek salonu terk etti.

“İKİ KAMERA GÖRÜNCE…”

Salonu terk edenlerin ardından açıklama yapan Kaymakam Şevket Cinbir, “Burada bulunma sebebimiz sizin alanda karşılaştığınız sorunları çözmek. Ama bazıları şov yapmaya gelmiş. Buradan ayrılan arkadaşların tarzında değil de, olaylara yaklaşarak konuları öğrenmeye çalışmalıyız. İki kamera görünce kendinden geçmenin, sağa sola saldırmanın bir anlamı yok. Tedbirlere uymamakta ısrarcı olanlara işlem yaparız. Ben sahaları geziyorum. Kaç defa kurallara uyulmadığını gördüm” ifadelerini kullandı.

OLAYLARDAN SONRA AYRI BİR AÇIKLAMA DAHA YAPTI

İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir açıklamalarında şu ifadeleri kullandı, “Biz hazırlık yapıp, bugün İzmitli esnaflarımız ile buluşup, onlara güzel tedbirler sunduk. Tespit edilen aksaklıkları konuştuk. Bir grup esnaf maksatlı olarak gelmiş. Bana ‘bizi azarlayamazsınız, bize sert konuşamazsınız’ gibi laflar sarf ettiler. Ben kimseyi azarlamadım. Denetimler sırasında gördüğümüz eksikleri anlattım.

DAVETLİ BİLE DEĞİLDİ

Toplantı genel olarak verimli geçti. Bana ‘üslubunuz kötü’ dediler. O grubun amacı bize provoke etmekti. Salonu terk eden işletme sahiplerinden Fatih Aydın’ın Gölcüklü bir esnaf olduğunu öğrendim. Biz bu toplantılı İzmitli esnaflar için yaptık. Fatih bey, davetli bile değildi. Maksatlı olarak gelip beni tahrik edeceklerini düşündüler.

“ÇOK YAKIŞIKSIZ”

Kavga ifadesini kabul edemem. Çok yakışıksız bir ifade. Kaymakam kimseyle kavga etmez. Asıl onlar bağırmaya çalıştılar. Kafalarında kurdukları oyunu oynamaya kalktılar. Beni tahrik etmeye çalıştılar ama farklı bir şey olmayacağını anladıkları vakit, salonu terk ettiler. Kaymakam hiç vatandaşı ile kavga eder mi? Bizim amacımız alınan son tedbirlerin paylaşılmasıydı. Yapılan denetimlerdeki eksiklikleri konuştuk. Toplantıyı amacının dışında farklı yerlere çekenlere müsaade etmeyeceğimizi ifade ettik. Bizi provoke edemediler.”

izmit esnafi sevket cinbir