Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBB Meclisi’ni İmamoğlu için terk ettiler!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Millet İttifakı meclis üyeleri adına konuşan Engin Taşdemir, İstanbul’daki mitinge gitmek için meclis oturumunu terk edeceklerini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde

Nazim Ozgun Erbulan 1Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumu, Kocaeli Kongre Merkezi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştiriliyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, meclis oturumunda söz alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik verilen hapis cezası ve siyaset yasağı kararına yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Millet İttifakı meclis üyeleri oturumu terk etti.

Taşdemir, şunları söyledi: “Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri hepinizin yakınen takip ettiği ve bildiği üzere dün yargı eliyle demokrasimize ve millet iradesine darbe yapılmıştır. Bazı güçler İstanbul halkının oyları ile iki kez seçilmiş Ekrem İmamoğlu’na bu sefer hakaret dahi sayılmayan ‘ahmak’ kelimesinden ötürü siyasi yasak çıkarmışlardır. Aslında bu siyasi karar İmamoğlu’ndan çok Ülkemize, demokrasimize,  hukukumuza yapılmış bir kötülüktür. Aslında bu kötülük halkın oylarıyla seçilmiş olan hepimize yapılmıştır. Onun için seçilmiş bir belediye Başkanı olarak sizin ve meclis üyelerimizin bu konuda tepki göstermesini bekliyoruz.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ OKUDU

Bakınız Sn Cumhurbaşkanına geçmiş yıllarda benzer bir siyasi yargı kararı ile siyaset yasağı getirilmişti. Sizlere bir cümleyi okumak istiyorum.

Görüyoruz ki, yargı gerçekten bağımsız değil. “Böylece yargının işleyişine adalet ilkelerinin değil siyasetin egemen olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Siyasi rakiplerimiz güç ve çıkar odakları seçim sandıklarında karşımızda duramayacaklarını önümüzü kesemeyeceklerini iyiden iyiye anlamış olmalılar ki, böyle bir yola başvurdular. Bu yol yanlış bir yoldur. Çünkü adalet gün gelecek yargıyı siyasallaştıranlara da lazım olacaktır.” Bu sözler yıllar önce mahkeme kararı ile ceza alan Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ait. Bunlar bizim değil Cumhurbaşkanının kendi sözleri.

Demokrasiye, halkın iradesine inanan partimiz ve o zamanki Genel başkanımız bu siyasi yargı kararının kaldırılması için çaba sarf etmiş ve ara seçim yapılarak bu hak teslim edilmişti. Oysaki dünün mağdurları bugün yeni mağdurlar yaratmaktadır. Biz dün nasıl demokrasiye, hukuka, halkın iradesine sahip çıktıysak bugün de aynı değerleri savunmaya devam edeceğiz. Bu sebeple bugün uzakta durup izlemek yerine buradan çıkarak haksızlığa uğrayanın yanında olmak için İstanbul’a gidiyoruz. Ve bu ülkeye hukuk, demokrasi, özgürlükler gelene kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Konuşmanın ardından Millet İttifakı üyeleri salondan ayrıldı.