Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kendi dönemini anlattı! Hali Vehbi Yenice neden işçi çıkardı?

Eski Saraybahçe Belediyesi’nin AKP^li başkanı Halil Vehbi Yenice kendi döneminde işten çıkarılan işçileri anlattı. Pasta kesmediklerini, Hakan Çakar’ın beyanlarının doğru olmadığını ifade eden Yenice, “İşçiler aylarca iş bıraktı. Çalışmadı. Biz de parti ayırmaksızın işten çıkardık” dedi.

Eski Saraybahçe Belediyesi’nin AKP^li

UgYur ENCY min 52İzmit Belediyesi’nde sözleşmesi yenilenmeyen 26 sözleşmeli memurla ilgili tartışmalar sürüyor. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Eski Saraybahçe Belediyesi’nin AKP^li başkanı Halil Vehbi Yenice’nin işçi çıkardıktan sonra pasta keserek kutlama yaptığını öne sürmüştü. Yenice o iddialara cevap verdi. Kendi döneminde, başkan seçildiğinde belediyenin işçilere maaş borcu olduğunu ve bu sebeple aylarca eylem yapan işçilerin çalışmadıklarını anlatan Yenice sonunda siyasi parti ayrımı yapmadan eyleme katılan bazı işçileri işten çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

BÜTÇENİN 3’TE BİRİ MAAŞ
Yenice’nin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “2004 yılında Saraybahçe Belelediyesi’ni üç dönem yöneten CHP’den devraldığımızda belediyede 811 çalışan vardı. Bu çalışanların hepsinin 2004 öncesinde 10 yıla kadar uzanan maaş alacakları vardı. Bizden önceki sözüm ona sosyal demokrat CHP belediyesi işçilerin maaşlarını hiçbir zaman bir seferde ödemediği gibi zamanında da ödememişti. En az alacağı olan işçi o günkü para ile 6 milyon, en çok alacağı işçi 29 milyon lira bekliyordu. Belediyemizin yekün 5.4 trilyon geçmiş yıllardan kalan işçi alacağı vardı belediyenin o günkü bütçesi 18 trilyon idi. Bütçenin yüzde 84’ü işçi maaşı idi. Geçen yıllarda belediye gelirleri yasa gereği yüzde yüz fazla olmasına rağmen işçi maaşları ve alacakları ödenmemişti.
Halil Vehbi Yenice neden isYcYi min
AYLAR SÜREN İŞ BIRAKMALAR
Ben yönetime geldiğimde geçmişte belediyenin gelirleri yeterli olmadığı için maaşları tam ödenemeyen işçiye seçimden iki gün önce yüzde 84 zam yapılmasına rağmen, işçimin maaşını her ay eksiksiz ödememe rağmen, DİSK’e bağlı genel İş sendikacılarına işçinin alacaklarını zamana yayıp ödeyeceğimi söylememe rağmen, CHP ve sendikanın baskıları ile işçiler mesai saatlerinde eylemler yapmaya başladılar. Eylem yapan işçilerin aralarına defaatle girerek alacaklarını zamana yayarak ödeyeceğimi söylememe rağmen, CHP yönetimi ve sendikanın tahriklerine uymamaları yönündeki ikazlarımıza rağmen iş bırakmaya eylem yapmaya devam ettiler. Ve bu iş bırakmalar aylar sürdü.

PASTA AÇIKLAMASI YALAN
İşte bu nedenle devamlı eylemde olup iş bırakanlardan siyasi kişiliklerine bakılmadan -ki buna bütün belediye çalışanları şahittir.- yönetim kararı ile işine son verilenler olmuştur. Şimdi size soruyorum; bugün işten atılanlar eylem mi yapmışlar? İşlerini mi aksatmışlar? İşe devamsızlıkları mı olmuş? Performansları mı düşükmüş de sayın başkan işlerine son vermiş? Ayrıca bu konuda öğrenmek istediklerinizi iş yerimde sizlere detaylı anlatabilirim. Benim pasta kesmek gibi bir uygulamam yoktur. Tamamen yalan haberdir. İşçilerimize borcumuza mukabil dairelerin anahtar dağıtımı Genel İş Sendikası ile birlikte davul zurna ile yapılmıştır. Ben CHP ilçe başkanı Hakan beyi bu yalan beyanı için kınıyorum.”