Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kent Konseyi Gençlik Meclisi: Valiliğin kararı çarpıtılıyor!

Kocaeli Valiliği’nin geçtiğimiz günlerde sokak köpeklerine ilişkin almış olduğu karar, gündemdeki yerini korurken, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Kocaeli Üniversitesi’nin önünde basın açıklaması düzenledi. Kent Konseyi Gençlik Merkezi düzenlediği basın açıklamasında Kocaeli Valiliği’nin aldığı kararın çarpıtıldığını söyledi. 

Kocaeli Valiliği'nin geçtiğimiz günlerde

Kocaeli Valiliği geçtiğimiz günlerde aldığı kararla belediyelere “Sokak hayvanları ile ilgili alınacak tedbirler” isimli yazı gönderdi ve il genelindeki köpeklerin toplatılarak gereğinin yapılmasını istedi. Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi de Kocaeli Valiliği’nin aldığı kararın çarpıtıldığını ve valiliği hedef göstererek, algı yapıldığını belirtti. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Kocaeli Üniversitesi’nde basın açıklamasında “sokak hayvanlarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik bir emir gibi gösterilerek çarpıtılmasını, açıklamanın belli kısımlarının cımbızlanarak kanun maddelerine yapılan atıfla Kocaeli Valiliği’ni hedef göstererek algı yapılmasını şiddetle kınıyoruz” ifadelerini  kullandı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi KOÜ’de düzenlediği basın açıklamasında; “Kocaeli Valiliği tarafından, ilimizde bulunan tüm belediyelere ‘Sokak hayvanları ile ilgili alınacak tedbirler’ başlığı altında yapılan tebliğe dair, son zamanlarda oluşan karalama çalışmaları ve yanlış yönlendirmeler; tüm Kocaeli halkı gibi Kocaeli gençliğinin de dikkatini çekmiştir.

LİNÇ ÇALIŞMALARININ İÇİNDE OLMAYACAĞIZ

Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak Kocaeli Gençliğinin bir takım yanlış yönlendirmeler ve çarpıtılmış beyanlarla yanıltılmasına, kutuplaştırılmasına, ve asıl amacın hatalı aksettirilerek başlatılan linç çalışmalarının içinde olmayacağız. Asıl meselemiz olan; sokaklarda bilinçli tedbirlerin alınmasıyla güvenli bir ortam oluşturmak ve sokak hayvanlarının korunması, bakımı ve ıslahı konusunda gençlerimizi bilinçlendirmek adına bu basın açıklamasını yapmayı gerekli gördük.

İLGİLİ KURULUŞLAR GÖREVE ÇAĞRILMIŞTIR

Valiliğimiz tarafında insan, çevre ve başkaca hayvanların sağlığını tehdit eden sokak hayvanlarının saldırıları sonucu yaralanmaların artması ve toplumda konuyla ilgili taleplerin oldukça yüksek seviyelere ulaşması neticesinde açıklama ve hatırlatma yaptığı yazısı ile; konu ile ilgili kanun maddeleri sıralanmış ve yine kanunda atıf yapılan ilgili kuruluşlar göreve çağrılmıştır. Büyükşehir ve İlçe Belediyelere gönderilen yazı; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Daire Yönetmelik maddelerinin gereklerinin ilgili belediyeler tarafından yerine getirilmesinin hatırlatılması, ilgili kanun ve yönetmeliklerin uygulanması gerektiğine dair bilgilendirme metninden ibarettir.

ALGI YAPILMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Valiliğimiz tarafından yapılan açıklamanın; asıl amacı kanun ve yönetmelik kurallarının yerine getirilmesi hatırlatılarak, güvenli bir ortam oluşturmak olan yazının; sokak hayvanlarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik bir emir gibi gösterilerek çarpıtılmasını, açıklamanın belli kısımlarının cımbızlanarak kanun maddelerine yapılan atıfla Kocaeli Valiliği’ni hedef göstererek algı yapılmasını şiddetle kınıyoruz. Açıklamamızı yaptığımız Kocaeli Üniversitesi ile bilinçli gençliğimizi, tüm gençlik örgütlerimizi sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri, sokakların daha güvenli olması için alınan bu gibi tedbirlere destek olmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna önemle duyurulur. Saygılarımızla