Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 16 Mayıs’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kartepe’de 12 blok 144 daireden oluşacak konut projesine başlayacaklarını duyurmuştu. Büyükşehir belediyesinin iştiraklerinden Kent Konut’un Sarımeşe Mahallesi’ne yapacağı konutlar bir yılda tamamlanacak. Kent Konut’un hayata geçireceği projenin ihalesine haziran ayında çıkılacak.

“HUZURLU VE GÜVENLİ YAŞAM ALANI SUNACAĞIZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 16 Mayıs 2025 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kartepe’ye 12 bloktan oluşan 144 daireli konut yapacaklarını açıklamıştı. Başkan Büyükakın söz konusu paylaşımında; “Kartepe ilçemizde, 12 blokta toplam 144 daire inşa edeceğiz. Ev sahibi olma hayali kuran hemşehrilerimize, huzurlu, güvenli ve konforlu bir yaşam alanını Kent Konut güvencesiyle sunacağız” ifadelerini kullanmış ve ihale tarihini de 16 Haziran olarak duyurmuştu.
Yepyeni bir konut projesi başlatıyoruz.
Kartepe ilçemizde, 12 blokta toplam 144 daire inşa edeceğiz. Ev sahibi olma hayali kuran hemşehrilerimize, huzurlu, güvenli ve konforlu bir yaşam alanını Kent Konut güvencesiyle sunacağız.
Bu önemli projenin yapımı için 16 Haziran’da… pic.twitter.com/p3MLoJa7tU
— Tahir Büyükakın (@tahirbuyukakin) May 16, 2025
BİR YILDA BİTECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakıın’ın paylaşımından sonra söz konusu projede detaylar da belli olmaya başladı. Büyükşehir belediyesinin iştirak şirketlerinden olan Kent Konut A.Ş. ‘Kent Konut Kartepe evleri inşaatı’ işi için ihaleye çıkacak. 144 daireden oluşacak proje bir yılda tamamlanacak. Söz konusu projenin ihalesini alan şirkete yer teslimi ise sözleşme imzalandıktan bir hafta sonra yapılacak.

ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK
Kent Konut’un Kartepe’ye inşa edeceği 144 daireli konut projesi Sarımeşe Mahallesi’ndeki 627 ada 1 parsele yapılacak. Kartepe’deki konut projesinin ihalesi 16 Haziran 2025 tarihinde Kent Konut Genel Müdürlük binasında olacak. Ayrıca söz konusu ihaleyi alan şirket, altyapı ve çevre düzenlemesini de yaparak teslim edecek.

