Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kentsel dönüşüm rantsal dönüşümdür doğru”

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gölcük’te Marmara Depremi’nin 21. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen bir programda konuştu ve dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas

17 Ağustos Gölcük Depremi‘nin 21. yıl dönümü dolayısıyla Gölcük Kavaklı sahilinde depremde hayatını kaybedenler anıldı. Yoğun katılımın olduğu programda konuşma yapan AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, depremin Koronavirüs’ten daha tehlikeli olduğunu kaydetti. Şeker, “18 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Belki Covid 19 hastalığı yeni yeni öğreniliyor. Ama deprem belli.

KOCAELİ DE ETKİLENECEK

Ön çalışmaları yaparsak binalar paket olmayacağı için insanlarımız hayatını kaybetmeyecektir. Hemen yanı başımızda İstanbul var. Beklenen İstanbul deprem olduğunda Kocaeli de etkilenecektir. Devlet bu konuda üzerine düşen yapıyor. Kentsel dönüşüm yasası ile 6 tane değişik deprem düzenlemesi yapıldı” dedi.

RANTSAL DÖNÜŞÜM

Depremlerde hasarın önüne geçmek için kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığını söyleyen Şeker, “1999 yılından önce yapılan Kocaeli’deki tüm binaların kontrollerinin yapılması gerekiyor. Biz bu sorumlulukları yerine getirmezsek bunun vebalinin altından kalkamayız. Kentsel Dönüşüm, rantsal dönüşüm diyorlar. Doğru. Değiştirdiği binada bir yakını kurtuluyorsa bu vatandaşın rantına olan bir ranttır” ifadelerine yer verdi.