Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Keramettin Gençtürk: TBMM, Kocaeli Valiliği binaları riskli

Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı Keramettin Gençtürk, 1999 depreminin ardından adından sıkça bahsedilen bir mühendis. Gençtürk, gazetemize yaptığı açıklamada yapıları yıllarına göre değerlendirerek, “TBMM, Kocaeli Valilik binası dahil riskli” dedi.

Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremde binlerce insan hayatını kaybetti. Depremde eski yapıların yanında yeni yapılan binalar da çöktü. Binaları yapan çok sayıda müteahhit gözaltına alınmasının ardından tutuklandı ancak inceleme yapan hem avukatlar hem de siyasiler söz konusu binalara onay veren kurumların da yargılanmasını talep etti.

Kocaeli’de büyük bir yıkıma yol açan 1999 depreminde yaptığı binaların neredeyse hiç zarar görmemesiyle gündeme gelen İnşaat Mühendisi ve İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Kurucu Başkanı Keramettin Gençtürk ile hem o dönemi hem de büyük yıkımlara yol açan Kahramanmaraş depremini konuştuk. Gençtürk, hem yıkılan binalardaki yanlışları, hem çok fazla can ve mal kaybının sebeplerini hem de yapılması gerekenleri Bağımsız Kocaeli’ye anlattı.

“2000’DEN ÖNCE YAPILAN BİNALAR RİSKLİ, VALİLİK BİNASI DA RİSKLİ”

Gençtürk deprem yönetmeliğine göre riskli yapıları değerlendirerek, “2000 yılından önce yapılan binalar büyük oranda riskli. TBMM, Kocaeli Valilik binası dahil riskli. 2000 yılında yapılan yapılar da riskli çünkü 1998 yönetmeliğine göre yapıldı. 2000-2007 yılları arası az riskli, 2007, 2023 yılları arasındaki yapılar ise iyi.” dedi.