Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KESK İzmit’te buluşup geçinemiyoruz diyerek maaş bordrolarını yaktı

KESK “Seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyoruz” başlığıyla 17 Aralık’ta Ankara’da yapacağı miting için Ankara Valiliği farklı bir alan gösterdi. KESK mitingden vazgeçerek meclis kapısında basın açıklaması yapacağını duyurdu. İzmit’te açıklama yapan KESK hem valiliği eleştirdi hem de geçinemiyoruz diyerek maaş bordrolarını yaktı.

KESK “Seçim bütçesi değil,

Nazim Ozgun Erbulan 1KESK’in “Seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyoruz” başlığıyla 17 Aralık’ta Ankara’da yapacağı miting için başvurulan Tandoğan Meydanı Ankara Valiliği tarafından verilmedi. KESK, tepki olarak mitingi yapmayacağını, bunun yerine bütçe görüşmelerinin son günü olan 16 Aralık’ta Meclis kapısında basın açıklaması yapacağını duyurdu. KESK Kocaeli Şubeler Platformu bugün İzmit Kent Meydanı’nda bir araya gelerek ‘geçinemiyoruz’ dedi. Katılımcılar, açıklama sonrası maaş bordrolarını yaktı.

YOĞUN KATILIM

Açıklamaya KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Haber Sen Kocaeli İl Temsilcisi Emre Toptaş, TMMOB İKK Sekreteri Mehmet Ali Elma, BES Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı, Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkan Erdal Karakuş, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, HDP İl Eş Başkanı Şehabettin Işık, HDP İzmit İlçe Başkanı Metin Fırat katıldı.

Emre Toptas“ÜCRETLERİMİZ MUM GİBİ ERİYOR”

Ortak açıklamayı okuyan Haber-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Emre Toptaş şu ifadelere yer verdi; Karşımızda iki ülke tablosu var. Birinci tabloda faizden, ranttan, emek sömürüsünden beslenen mutlu azınlık servetine servet katıyor, semirdikçe semiriyor.  İkincisinde emeği ile geçim mücadelesi verenlerden yoksullaştırılan halktan oluşan; işçiler, emekçiler, asgari ücretliler, emekliler, çiftçiler, küçük esnaflar, işsizler, dar gelirliler olarak, her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Artan hayat pahalılığında maaşlarımız, ücretlerimiz mum gibi eriyor. Bin bir çeşit Ali Cengiz oyununa başvuran resmi rakamlar bile artık bu ülkede yaşanan işsizliği, hayat pahalılığını gizlemeye yetmiyor. Son haftada yaşadığımız üç yasaklama girişimi de gizleme çabalarının diğer göstergesi olmuştur.

“MİTİNG SINIRLANDIRILMAK İSTENDİ”

Üçüncü olarak 17 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştireceğimiz ‘Artık yeter! Emekten halktan yana, seçim bütçesi değil geçim bütçesi istiyoruz’ şiarlı mitingimize ilişkin Ankara Valiliği tarafından verilen cevap bunun son örneğidir.  Ankara Valiliği haftalar önce Tandoğan Meydanı için yaptığımız başvuruya uzun süre cevap vermemiştir. Dün saat 10’da yani mitinge 48 saat kala verilen cevapta ise miting yerinin Anıtpark olarak belirlendiği bildirilmiştir. Üstelik miting kısa bir saat dilimi ile sınırlandırılmak istenmiştir.

KESK Kocaeli“FİİLİ MİTİNG YASAĞI”

Başta üyelerimiz olmak üzere bütün illerden Ankara’ya gelecek on binlerce işçi ve emekçi Anıtpark’a sıkıştırmayı hedeflemenin tek bir anlamı vardır. O da fiili miting yasağıdır. Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış toplantı ve gösteri yürüyüş hakkı ile örgütlenme, ifade ve düşünce özgürlüğüne darbedir. Bu engelleri koyan ülkeyi yönetenlerin görüyoruz ki tek programı var. Emeği ile geçinenlere ve halka dayatılan bu program Köleliğe ve Yoksulluğa Uyum Programdır. Bu yasaklama ve engellenmeler bize geri adım attıramayacaktır. Bu hukuksuzluklar silsilesi son buluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

“KÖLELİK VE YOKSULLUK PROGRAMI”

Hepimiz biliyoruz ki TBMM’de görüşmeleri tamamlanacak olan bütçe de yıllardır bizlere, halka dayatılan Kölelik ve Yoksulluk Programının bir parçasıdır. Nitekim daha önceki bütçeler gibi bu bütçede de işçiler yine yok. Kamu emekçileri yine yok. Açlık sınırı altına itilen on milyon asgari ücretli, 3 bin 500 TL ile açlık sınırının yarısına bile denk gelmeyen bir maaş reva görülen milyonlarca emekli yok. Kadınlar, gençler yok. Kamu hizmetlerine, eğitime, sağlığa, ulaşıma yatırım yok.

TALEPLER NELER?

Mali kayıplarımızın yaşanan gerçek hayat pahalılığı ve yoksulluk sınırında yaşanan artış temel alınarak telafi edilmesi,  vergide adaletin sağlanması, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınması, tükettiğimiz her şeyden alınan dolaylı vergilerin düşürülmesi, her türlü güvencesiz istihdama son verilmesi, engelli yurttaşların erişebilirlik sorununun çözülmesini, engellilere yönelik kamu hizmetlerinin geliştirilmesi, kaynaklarımızın savunmaya, güvenlikçi politikalara, silahlanmaya değil; adaletin tesis edilmesi, emek, barış ve demokrasi için kullanılması için taleplerimize hep birlikte sahip çıkalım.”

KESK Kocaeli 1