Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KESK’in yürüyüşü bugün İzmit’e ulaştı

KESK’in KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri için “Çalışma Hakkımı, İşimi İstiyorum” talebiyle İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüş Kocaeli’ye ulaştı.

KESK’in KHK ile ihraç

KESK MYK üyeleri ve Eğitim Sen MYK üyeleriyle birlikte konfederasyona bağlı diğer sendikaların MYK üyelerinden oluşan yürüyüş heyeti bugün İzmit’te ulaştı. İzmit İnsan Hakları Parkında, CHP ve EMEP Kocaeli il yöneticileri ve MMO Kocaeli Şube Başkanı’nın katıldığı açıklamada KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen konuştu.

35 KHK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkenin yönetildiğini söyleyen Gezen bunun bir tercih olduğunu, OHAL’den istifade çıkarılan 35 tane KHK ile bir gecede insanların işsiz bırakıldığını ifade etti. Gezen “KHK’ler ile işten atılanları etiketlediler, onları sivil ölüme mahkum etmeye çalıştılar. İş aradıklarında iş bulamamaları için, iş bulduklarında bir şekilde özel sektörde baskıladılar KHK ile atılanların çalışma hakkını yaşam hakkını gasp etmeye devam ettiler” dedi.

“BU MÜCADELE AYNI ZAMANDA BARIŞ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ”

“Türkiye’de güvenceli çalışmanın sağlanması için, emekçi halkların ekonomik güçlük yaşamadan insanca yaşayacak bir ücret alabilsin, insanca çalışabilsin” diye de yürüdüklerini söyleyen KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen “Bizim bu mücadelemiz aynı zamanda barış mücadelesi, emek mücadelesi, laiklik mücadelesidir” dedi. İktidarın kamusal hizmetleri bir bir piyasaya açtığını insanların sağlık hakkına erişebilmek için torpil aradığını söyleyen Gezen “Zenginlere ve sermayeye öncelik tanıdılar, salgın ile birlikte paketler açıkladılar hiçbir paketten emekçilerin yararına tek bir satır çıkmadı” ifadelerini kullandı. Gezen sözlerini noktalarken “Biz bu sendikaları sokaklarda var ettik biz bu sendikaları sokaklarda sürdürmeye, mücadelemizi kazanana kadar direnç göstermeye devam edeceğiz, iyi ki KESK’liyiz, iyi ki KESK var” dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüş heyeti Ankara’ya uğurlandı. Evrensel