Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KESOB seçimi Ticaret Bakanlığı’na şikayet edildi

KESOB seçimi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 13 oda başkanı seçim öncesi usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı’na şikayet dilekçesi gönderdi. Şikayet konusu, seçim öncesi KESOB Yönetimi tarafından bazı odalara para yardımının yapılması oldu.

KESOB seçimi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 13 oda

Kadir Durmuş ile Faruk Demir’in yarıştığı Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Olağan Genel Kurulu heyecanlı bir kampanya sürecinin ardından büyük çekişmeye sahne olan seçimle son bulmuştu. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Muhammet Emin Can’ın haberine göre; KESOB Başkanı Durmuş ile Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı-Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yöneticisi Demir’in yarıştığı genel kuruldan galip çıkan Durmuş olmuştu. 415 oy kullanılan seçimde oyların 7’si geçersiz sayıldı. 207 oyu Durmuş, 201 oyu ise Demir almıştı.

13 ODA BAŞKANINDAN ŞİKAYET DİLEKÇESİ

Başkanlıkta üçüncü dönemine başlama hakkını da kazanan Durmuş, 6 Mayıs Çarşamba günü de İzmit İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. KESOB Başkanı Kadir Durmuş bugünlerde, hayırlı olsun için gelen ziyaretçilerini kabul ediyor. Mazbata öncesi sonuçlara bir itiraz olmadı ancak bugün önemli bir gelişme yaşandı. 13 oda başkanı Ticaret Bakanlığı’na şikayet dilekçesi gönderdi.

“YARDIMLAR SEÇİM SONUCUNU ETKİLEDİ Mİ?”

Şikayetin konusunu ise genel kuruldan 10 gün önce bazı odalara parasal yardım yapılması oldu. Bakanlığa iadeli taahhütlü dilekçe göndererek durumun incelenmesi ve usulsüzlük olup olmadığının tespitini isteyen oda başkanları, yardımın seçim sonuçlarını etkilediğini düşünüyor. Başkan Adayı Faruk Demir, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar’ın öncülük ettiği 13 oda başkanı yardım yoluyla seçimlere şaibe karıştırılıp karıştırılmadığının ortaya çıkmasını hedefliyor.

ÇOK SAYIDA İDDİA VE ŞİKAYET ALIYORDUK”

Başkanlar, çok sayıda iddianın olduğunu ve şikâyet aldıklarını belirterek, eğer hukuka aykırı ve seçimi etkileyecek bir yanlış yoksa da seçilmiş yönetimin şaibelerden uzak bir dönem geçirmelerinin önünün açılacağını söylüyor. Eğer bakanlık bir usulsüzlük tespit ederse nasıl bir yol izleneceği de merak konusu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uzun yıllardır tamamlanması beklenen Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sürecinde kuralar
Sıradaki Haber Kentsel dönüşümdeki bekleyiş bitiyor: Cedit’te kuralar çekilecek, Gölcük’te anahtarlar teslim edilecek