Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kılıçdaroğlu İzmit’te kütüphane açtı

İzmit Belediyesinin oluşturduğu Gençlik Sokağı içerisinde bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı.

İzmit Belediyesinin oluşturduğu Gençlik
Nazim Ozgun Erbulan 1

İzmit Belediyesinin Belsa Plaza C Blok’ta oluşturduğu Gençlik Sokağı içerisinde bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet açılışın ardından gençlerle bir araya kısa bir söyleşi yaptı. Kılıçdaroğlu’na TBMM Başkan Vekili Haydar Akar, ağabeyi Ali Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Eski İl Başkanları Cengiz Sarıbay, Harun Yıldızlı ve çok sayıda CHP’li ve İYİ Partili yöneticilerle birlikte geniş bir heyet eşlik etti. 

WhatsApp Gorsel 2023 01 21 saat 15.11.48

ÇOK KAPSAMLI TESİS

Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ın da anılarının yaşatılacağı kütüphane, gençlerin yeni ders çalışma ve sosyalleşme alanı olacak. Kafe alanı ve toplantı-konferans salonunun da yer aldığı Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde gençlere, ders çalışabilme, kitap okuyabilme, kendilerini geliştirme ve dinlenme imkanı sunuluyor.

İKİNCİ KAPSAMLI KÜTÜPHANE OLACAK

Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’ın da anılarının yaşatılacağı kütüphane, gençlerin yeni ders çalışma ve sosyalleşme alanı olacak. Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi, Çetin Emeç Kütüphanesi’nin ardından, İzmit Belediyesi’nin kente kazandırdığı ikinci kapsamlı kütüphane olacak.

WhatsApp Gorsel 2023 01 21 saat 15.11.46

GENÇLERİMİZ SIRA BEKLİYOR

Törende kısa bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı: “Bundan tam 2 sene önce gençlerimizin bildiği üzere Yunus Emre Kültür Merkezi’nde unutulmaya yüz tutan bir alanı şimdi her gün yüzlerce genci ağırlayan Çetin Emeç Kütüphanesi’ne dönüştürmüştük. Her sabah saat sekizden başlayarak önünde gençlerin sıra olduğu bir yer haline geldi. Gençlerimiz buranın açılması için sıra bekliyor. Çünkü ne yazık ki Çetin Emeç Kütüphanesi gibi bir kütüphane, merkezi ve ulaşılabilir bir alan ne yazık ki yoktu.

VATANDAŞLARIMIZIN HAYIR DUASI ÇOK ÖNEMLİ

Göreve geldiğimizde gençler bizim önceliğimiz dedik. Proje demek koca koca binalar yapmak değil. Bir belediye başkanı için en kolay şey verirsiniz parayı koca koca binalar yaparsınız. Ancak önemli olan ihtiyaçları karşılamanız ve içini doldurmanızdır. Özellikle gençler istiyorsa biz hemen kolları sıvıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile her biri vatandaşın cebine, kalbine dokunan, cüzdanını değil yüreğini ısıtan projeler hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın hayır duası bizim için çok önemli.

36 BİN YAYIN

Çetin Emeç’ten sonra gençler o kadar rica etti ki yeni bir kütüphane için… Biz de hemen bu gördüğünüz güzel sosyal yaşam alanını hazırladık. Burası sadece bir kütüphane değil, hibrit bir yaşam alanı aynı zamanda. Bu sokağı Belsa Gençlik Sokağı yaptık. Youtube Studiosu yaptık. İngilizce pratik yapabilecekleri ‘talk and smile’ adını verdiğimiz bir sosyal yaşam alanına çevirdik. 10 bine yakın basılı, 26 bine yakın dijital yayını bu alanda bir araya getirdik.

GALAYA DAVET ETTİ

Bu kadar yenilikçi, bu kadar özel bir alanın da özel bir ismi olmalıydı. Bundan 52 yıl önce tek dereceli sistemle, halkın oyları ile seçilen ilk kadın belediye başkanımız, İzmit’in gururu sayın Leyla Atakan’ın ismini bu alanda yaşatmak istedik. Çünkü o çok özel bir isim. Halkçı bir önder. Bununla da kalmadık bir de kıymetli bir film hazırladık. yurt içi ve yurtdışından 17 ödül aldık. 11 Şubat’ta galamız olacak. İnşallah bu galada da sizleri ağırlarız. Kocaeli Kongre Merkezi’nde galamızda sizleri görmekten onur duyarız.”

KILIÇDAROĞLU: İZMİT’E ÖNEM VERİYORUM

Fatma Kaplan Hürriyet’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kısa bir konuşma yaptı. Kütüphanelere önem verdiğini ve lisede okurken sık sık kütüphanelerden faydalandığını ifade eden Kılıçdaroğlu İzmit’e önem verdiğini de belirterek, “İzmit benim için çok önemli. Burası benim evlendiğim şehir. Bu güzel kütüphaneyi açan Fatma Kaplan Hürriyet belediye başkanımıza yürekten teşekkür ederim” dedi.