Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kilitlenen D-130 için proje!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü D-130 Karayolu için ortak bir projeye imza atıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı birinci birleşimi bugün Başkan Tahir Büyükakın’ın yönetiminde Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştiriliyor. Toplantıda 92 gündem maddesi görüşülerek karara başlanacak. Toplantıda CHP grubu Başiskele ve Gölcük’te trafiği kitleyen D-130 Karayoluyla ilgili önerge verdi. CHP’lilerin önergesinde, “Kocaeli’ndeki ilçelerin nüfus artış hızı göz önüne alındığında, Başiskele ilçemiz 2016 da 5.4, 2017 de %5.55, 2018 %3.99 nüfus artış hızı ile nüfusu en hızlı artan ilçelerin başında yer almaktadır.

SÜREKLİ SORUN ÇIKIYOR

Önümüzdeki yıllarda da bölgedeki fabrikalarda planlanan yatırımlar nedeni ile bu artış daha da devam edecektir. Yıllardan beri devam eden bu artış, beraberinde trafik yoğunluğu problemini de getirmiş ve İzmit Adliye Kavşağından başlayan Ömer Türkçakal Bulvarından devam eden ve Karşıyaka Sapağına kadar olan kısmında ciddi trafik sıkışıklığına neden olmuştur.Maalesef 41 Burda Alışveriş Merkezi önüne yapılan bütüncülden uzak çözüm uygulaması örneği olan köprü de çözüm olmamış, trafik problemi vatandaş açısından çekilmez bir durum haline

ÇÖZÜM VAR MI?

Kocaeli Büyükşehirimizin ulaşım master planında bu bölgenin trafik probleminin çözümü için nasıl bir planlama öngörülmüştür? Öngörülen bir çalışma var ise bunun detayları nedir? Kangren haline gelmiş olan ve trafiğin sıkışmasının en önemli nedenlerinden biri olan Adlalet Köprüsü’nün büyütülmesi ile ilgili bir çalışma var mıdır?” dendi.

PROTOKOL İMZALANDI

Başkan Büyükakın bu soruya sözlü olarak yanıt verdi ve Büyükşehir Belediyesinin D-130 Karayolu için projeyi anlattı. Büyükakın, “Karayolları ile bir protokol imzaladık. Büyükşehir Belediyemizin oradaki yatırım maliyetlerini üstlenerek oradaki kavşak çalışmalarını yapacağımızı söyledik. Kara Yolarından avam proje onay geldikten sonra Başkiskele’de askeri araziye de girilerek bir kolun yapılması, baypas anlamına gelecek bir çalışma olacak. Kapsamlı bir projeyle olacak.

İŞTE D-130 PLANI

Başiskele D130’da Askeri lojman tarafından karşı tarafa geçiş için kol yapılması, Gölcük’ten İzmit yönüne gelirken bir başka ekstra kolun ilave edilmesi, Sanayi tarafından gelirken ve Ömer Türkçakal Bulvarına dönülmesini genişletilmesini düşünüyoruz. Onayını aldıktan sonra burada Büyükşehir Belediyesi olarak biz çalışma yapacağız.

UYGULANABİLİR DEĞİL

Adalet Köprülü Kavşağının yapılması çok daha ciddi bir çalışma gerektiriyor. İnşaat kısmının yapımı teknik olarak çok zor. Şöyle ki en az 6 ay yolun doğu istikametine gidişimi kapatıp batı istikametinden trafik vermemiz gerekiyor. Sonraki 6 ayda da tekrar bunu yapmamız gerekiyor. Çok ciddi bir sıkıntı olacağından o çözümü uygulanabilir bulmadık” şeklinde konuştu.