Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kime rant sağlayacaksınız?

AKP’li Körfez Belediyesi 3.5 kat imarlı bir arsasına 6 kata imar verecek. İlgili madde bugün mecliste görüşülecek. Arsanın satılacağını ifade eden CHP’li Erkan Uygun, “Kime rant sağlayacaksınız” dedi.

AKP’li Körfez Belediyesi 3.5

Ugur ENC minKörfez Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı bugün saat 15.00’te gerçekleştirilecek. Meclis toplantısında belediyeye ait olan intifa hakkı TÜPRAŞ’ta bulunan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki arazinin imar değişikliği de gündeme gelecek. 14 dönüm büyüklüğünde arsada 3.5 kat olan yapılaşma izni belediyenin teklifi ile 6 kata çıkarılacak. Belediye bu araziyi daha sonra ya vergi borçlarına karşılık hazineye devredecek ya da özel bir kuruma satarak kasasına para koyacak.

BÜYÜK BİR RANT VAR

Söz konusu imar değişikliğine karşı çıkan CHP Körfez Belediyesi Grup Başkan Vekili Erkan Uygun, “Burada büyük bir rant var. Körfez Belediyesi yetkililerine seslenmek istiyorum: kime rant sağlayacaksınız? Arsanın hazineye devredileceği de konuşuluyor ancak asıl konuşulan bu arazinin özel bir firmaya peşkeş çekileceği. Koskoca Mimar Sinan Mahallesi’nde 3.5 kat imar izni uygulanıyor. Ancak bu 14 dönümlük özel araziye 6 kat imar verilmek isteniyor.

CHP Körfez Belediyesi Grup Başkan Vekili Erkan Uygun
CHP Körfez Belediyesi Grup Başkan Vekili Erkan Uygun

SİPARİŞ GELMİŞ GİBİ

Burada amaç Körfez Belediyesi’ne bir değer kazandırmak değil. Öyle olacaksa biz de bu işin arkasında duralım. Bu dönem bu arazinin satılmayacağına dair bir karar alalım. Biz de 6 kat imar iznini onaylayalım. Belediyenin elinde duracak arsanın güçlendirilmesi bizim için de önemli. Ancak sanki bir yerden sipariş gelmiş gibi 14 dönüm araziyi 6 kata yükseltmek, apar topar bu işleri yapmak doğru değil. Körfez’de tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan arsaları sata sata bitirdiler. Hala daha doymadılar.

‘BENİM DÖNEMDE İFLAS ETMESİN’ DİYEREK…

Sürekli vergi ve SGK borçları için arsa devri yapılıyor. Milyonlarca liralık arsalar satılıyor, bunlarla borçların en azından faizleri ödenmeye çalışılıyor. Körfez Belediyesi şu anda zengin babanın borç batağındaki miras yedi çocuğu gibi. Geçmiş dönemlerden ne kaldıysa satıyor, günü geçirmeye çalışıyor. Belediye iflas etmek üzere. Bir sonraki dönem başkan adayı gösterilmeyeceğinden emin olan sayın başkan Şener Söğüt, ‘En azından benim dönemde iflas etmesin’ diyerek elde kalan son taşınmazları da satarak bugünü idare etmenin derdinde. Biz bu gündem maddesine muhalefet ediyoruz.”