Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kimleri yurtdışına gönderdiler?

Sayıştay Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yurtdışına gönderilme işlerindeki usulsüzlüğü ortaya çıkardı. Denetçiler, “İşle ilgili olmayan kişiler yurtdışına gönderildi” dedi.

Sayıştay Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde

UYur ENC min 11Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri araştıran Sayıştay denetçileri 2018 yılı raporunda “İhale Edilen İşlerin Şartnamesinde Yurt Dışına Gönderilme ile İlgili Hükümlerin Belirsiz Olması ve İşle İlgili Olmayan Kişilerin Yurtdışına Gönderilmesi” başlığı ile önemli bir usulsüzlüğü duyurdu. Denetçiler raporda şu ifadelere yer verdi: “Kurumun ihale etmiş olduğu işlere ilişkin sözleşmeler ile teknik ve idari şartnamelerin incelenmesinde, idarenin ihale ettiği işler kapsamında çalışan personele yurtdışı teknik eğitim gezisi öngörüldüğü, bu gezilere iş kapsamında çalışan personel haricinde işle ilgisi olmayan belediye personelinin de görevlendirildiği ve şartnamede yer alan hükmün belirsiz ve öngörülemez olduğu görülmüştür.

ÜLKE, KİŞİ VE GÜN SAYISI

İhale şartnamelerinde sadece gönderilecek personel sayısı belirtilmekte gidilecek ülke ve gün sayısı belirtilmemektedir. Gönderilecek kişi sayısının da ihale edilen işin parasal boyutuna göre belirlendiği anlaşılmıştır. Gidilecek ülke, kişi ve gün sayısı şartnamelerde açık bir şekilde belirtilmelidir. Bu durumun şartnamelerde açık bir şekilde yer almaması bir belirsizlik meydana getirmektedir. İhale edilen işlerde şartnameye konacak hükümlerin yüklenicilerin tekliflerini hazırlayabilmelerine imkân verecek şekilde açık ve net olması ve yurt dışına gönderilen personellerin görev tanımıyla ilgisinin bulunması gerekmektedir.”

BELEDİYE HATAYI KABUL ETTİ

Belediye cevabında hatayı kabul etti ve “Bulgu da belirtilen konu ile ilgili olarak personel belirlenmesinde gerekli hassasiyet gösterilecektir. Süreyle ilgili mümkün olduğunca hangi ülkelere, programlara, eğitimlere, fuarlara gidileceği ile ilgili gerekli hassasiyet mümkün oldukça gösterilecektir” dedi.