Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kınay Apartmanı’nı Büyükşehir yıkacak

Kahramanmaraş depreminden sonra tekrar gündeme gelen riskli binalar arasında yer alan Apeyas Kınay Apartmanı için yıkım kararı alındı. İzmit Belediyesi, gerekli teçhizat ve makineleri olmadığı gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi’nden binanın yıkımını talep etti. Büyükşehir encümeninde alınan karar ile Kınay Apartmanı cumartesi günü yıkılacak.

Kahramanmaraş depreminden sonra tekrar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi encümen toplantısı Genel Sekreter Balamir Gündoğdu başkanlığında gerçekleşti. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak Tek’in haberine göre; İzmit Belediyesi’nin makine ve teçhizatı olmadığı gerekçesi ile yıkamadığı Apeyas Kınay Apartmanı’nın yıkımını Büyükşehir Belediyesi yapacak. İzmit Belediyesi’nin talebi üzerine alınan kararla binanın yıkımına Büyükşehir cumartesi günü başlayacak.

DEPREMZEDELER İÇİN 25 MİLYON

Encümen toplantısında Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nda iki aktarma yapıldı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde etkilenen 10 ilde bulunan depremzedelere verilen gıda desteği için Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına 25 milyonluk bir bütçe aktarıldı. Aktarılan para depremzedelere verilen yemek ve gıda ürünleri için kullanılacak. Ayrıca İSU’nun çalışmaları için 300 milyon lira borç verildi.

2018’DE RİSKLİ KARARI VERİLDİ

Encümen’de alınan kamulaştırma kararlarının dışında en önemli karar ise Leyla Atakan Caddesi üzerinde bulunan Kınay Apartmanı’nın yıkım kararı oldu. 2018 yılında bir kat malikinin şikayeti üzerine yapılan denetimde binanın riskli olduğu ve yıkılması gerektiğine karar verildi. 65 kat malikinin olduğu bina için ilçe belediyesinin tahliye ederek binayı yıkması istendi. İzmit Belediyesi kat malikleri ile yaptığı yazışmaların ardından binayı boşalttı. Uzun zamandır yıkılması beklenen bina için Kahramanmaraş depreminin ardından İzmit Belediyesi Büyükşehir’den destek istedi.

İZMİT BELEDİYESİ TALEP ETTİ

Büyükşehir Belediyesi’ne resmi yazı yazan İzmit Belediyesi, Kınay Apartmanı’nın yıkımı için gerekli makine ve teçhizatının olmadığı gerekçesi ile binanın Büyükşehir tarafından yıkılmasını istedi. Encümene gelen talep toplantıda görüşüldü ve karara bağlandı. Büyükşehir, İzmit Belediyesi’nin yetki ve görevinde olan yıkımı yapmayı kabul etti. Karar üzerine Büyükşehir’in hazırlıklarını yaparak cumartesi günü binada yıkım çalışmalarını başlatması bekleniyor.