Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KİPTAŞ Evleri için kura çekilişi yapıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Fatma Kaplan Hürriyetin katılımıyla KİPTAŞ İzmit Çınar Evler hak sahiplerini belirleyecek kura çekilişi yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

Temeli 28 Aralık’ta atılan KİPTAŞ İzmit Çınar Evleri Konutları için kura çekilişi düzenlendi. Topkapı’daki KİPTAŞ Genel Müdürlüğü’nde, noter huzurunda düzenlenen çekiliş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kiptaş İzmit Çinar Evleri4 BLOKTA 143 KONUT

“KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi”, İzmit’in dayanıklı yapı stokunun artırılması ve nitelikli, modern, ulaşılabilir bir sosyal konut projesi inşa etme vizyonuyla tasarlandı. Yeni nesil sosyal konut ve butik yaşam anlayışını buluşturan proje, 4 blokta 143 konut ve 5 ticari birimden oluşuyor. Projede, ortalama kat brüt alanları 87 m2 olan 37 adet 2+1 bahçe kullanımlı daire, 93 m2 olan 66 adet 2+1 ara kat daire, 124 m2 olan 40 adet 3+1 olmak üzere toplam 143 konut var. Projenin yüzde 40’ı yeşil alandan oluşuyor. Projede; geniş yeşil alanlar, otopark ve spor alanları var.

Kiptaş İzmit Çinar Evleri 4ŞEHİT VE GAZİLERE ÖNCELİK

Başvuru şartı olarak; kendisi veya eşine ait evi olmaması, son bir yıldır Kocaeli il sınırlarında ikamet etmesi ve daha önce KİPTAŞ’tan ev almamış olması gerekli. Projeye; 28 Aralık ve 18 Ocak tarihleri arasında, KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Sitesi (cinarevler.kiptas.com.tr) üzerinden online talep alındı. 500 TL katılım bedeli, yine internet üzerinden kredi kartı veya havale/EFT ile ödendi. Ayrıca İzmit’te bir başvuru çadırı kuruldu. Projedeki konutların yüzde 21’ine denk gelen kısmı şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri; en az yüzde 40 oranında engelli vatandaşlar ve kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında sigortalı olarak çalıştığını belgeleyen tüm sağlık personeli için ayrıldı.

Kiptaş İzmit Çinar Evleri 3SÜREÇ ŞEFFAF YÜRÜTÜLÜYOR

KİPTAŞ tarafından yapılacak olan Çınar Evlerinin Hak Sahibi Belirleme Kura Çekimi İstanbul’da yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikteliğin çok kıymetli olduğunu dile getirdi. Fatma Kaplan Hürriyet, “Artık sosyal konut denilince daha nitelikli yapılar ortaya koyacağız. İnsanlar bu evlerde yaşarken iyi ki bu evleri tercih ettim diyecek. Bu sürecin şeffaf yürütüyor olması, insanlarımıza adil ve eşit imkan sunuyor. Projenin detaylarında ayrıcalıklı gruplar olarak öncelik tanınıyor olması ayrıca çok önemli bir özellik. Başkanımız hiçbir siyaset gözetmeksizin bütün belediyelere yardım elini uzatıyor. Bir eseri de İzmit’te hayata geçiriyor olmak çok kıymetli. Verdiğimiz sözleri tutmak anlamında çok kıymetli. Bu sürecin bu kadar şeffaf yürütülüyor olması, ayrıcalıklı gruplar olması daha da özel kılıyor.” dedi.

Kiptaş İzmit Çinar Evleri 2

KAYITSIZ ŞARTSIZ İŞ BİRLİĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ” İlk başlangıcından bu ana kadar emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kamuda kayıtsız şartsız işbirliği şarttır. Bizimle bağ kurmak isteyen herkese kapımız açıktır. Hiç kimde burada kişisel ego üzerinden süreç tanımlamamalı. Doğru yerde, doğru zaman sürecine dair iyi bir iş tanımladığınızda ilgi görür. KİPTAŞ’ın İstanbul’da da sosyal konut üretmek ve kentsel dönüşüme katkı sunmak adına yoğun bir çalışması var. Bu işi dürüstçe, hassasiyetle yapacağız. İnsanlarımıza güzel yuvalarını en kısa teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.