Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KİPTAŞ İzmit Çınar Evleri 143 konuttan oluşacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ’ın İzmit’e yapacağı konutlar için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konutların yapılacağı alana geldi ve inceleme yaptı. Ardından İzmit Belediyesi’nde projenin adı ve kaç konut yapılacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ’ın

SEBO min 5İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet arasında gelişen pek çok proje ortaklığının ilki olan konut projesi hayata geçiyor. Başkan İmamoğlu ile Başkan Hürriyet, İBB iştiraki olan KİPTAŞ ile İzmit Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan depreme dayanıklı konut projesi için konutların yapılacağı alanda bir araya gelerek, saha incelemesinde bulundu.

İZMİT ARIZLI’DA YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün gelerek İzmit Arızlı’da konutların yapılacağı alanı inceledi. Programa İmamoğlu’nun danışmanları Yiğit Oğuz Duman, Ertan Yıldızlı ile Gökhan Günaydın, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu eşlik etti.

İZMİT BELEDİYESİ’NDE BASIN TOPLANTISI

İmamoğlu, buradan İzmit Belediyesi’ne geçerek basın toplantısı gerçekleştirdi. İzmit Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İzmit Arızlı’ya KİPTAŞ’ın yapacağı konutlarla ilgili bilgi verildi. Bu toplantıya CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Filiz Coştur da katıldı. CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı test sonucu beklediği için tedbir amaçlı bu toplantıya katılmadı.

42470898 e0a5 444f ac3b 04922ec71c51TEMEL ATMA 26 ARALIK’TA

Afet odaklı sosyal konut projesi hakkında bilgi veren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Üçay gibi kısa sürede temelini atacağımız projenin ilk adımını attık. Bir işbirliği süreci nasıl yönetilir o kanıtlandı. Butik bir proje olacak. İzmit’te maalesef yapı kırılganlığı nedeniyle sağlam sosyal konutlar yapacağız. 143 konuttan oluşacak. 10 bin 764 kişi ankete katıldı. Finans seçimlerini güncelleyeceğiz. 26-30 Aralık’ta temel atıp ödeme seçeneklerini açıklayacağız. 40 milyonluk proje. Ruhsatımızı aldık. Evi olmayan vatandaşlara öncelik verilecek” dedi.

KİPTAŞ İZMİT ÇINAR EVLERİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Üç ay önce bir masa kurduk. Başkanımız bize ciddi zaman ayırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle 46 başlıkta çalışacağız. Bugün sadece birini açıklıyoruz. 46 projenin birçoğu ete kemiğe büründü. Arazimizi gördük inceledik. Araziyi bulup hemen aldılar. Yeri de başkanımız göstersin istedik. Aralık sonunda ilk kazmayı vuracağız. Projemizin adı Kiptaş İzmit Çınar Evler olacak. Sağlık personeli ne de belli bir kontenjan ricamız olmuştu. Ben İzmitlilerin huzurunda Ekrem İmamoğlu başkanıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.