Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kişiye özel rantı mahkemeye taşıdılar!

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi grubu, Çayırova Akse Mahallesi’nde bulunan bir arazide 6 kat olan imar izninin 12 kata çıkarılmak istenmesiyle ilgili imar değişikliği kararını mahkemeye taşıdı.

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi grubu, Çayırova Akse Mahallesi’nde bulunan bir arazide 6 kat olan imar izninin 12 kata çıkarılmak istenmesiyle ilgili imar değişikliği kararını mahkemeye taşıdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Taşdemir konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan plan değişikliği ile Çayırova Akse Mahallesinde bulunan yaklaşık 100 dönüm arazide 6 kat olan imar durumu 12 kata çıkarılmıştır.

DEVASA BOYUTTA YAPI ADASI

Ayrıca yollar daraltılmış ve kişiye özel imar değişikliği gerçekleşmiştir. CHP Büyükşehir grubu olarak bu plan değişikliğini dava açarak konuyu yargıya intikal ettirdik. CHP olarak şahsa özel imar plan değişikliğine dün nasıl karşı çıktıysak bugün de aynı şekilde karşı çıkıyoruz. Dava açtığımız bu plan değişikliğinde, etrafında ki yapılaşma şartlarına uymayan ve devasa boyutta yapı adası oluşturulmaktadır.

MAHKEM DAHA ÖNCE 2 KEZ İPTAL ETTİ

Daha önceden 2 kez mahkeme kararı ile iptal edilen bahse konulu imar planı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından ısrarla önümüze getirilmiştir. Bir bölgede sık sık plan değişikliği yapmak vatandaşların idareye ve plana olan güvenini zedelemektedir. Bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir. Söz konusu plan tadilatına, plan bütünlüğü, planlama ilkeleri, meri mevzuata ve eşitlik ilkelerine aykırı bulduğumuz için davayı açtık. Takdir yüce mahkemenindir.”