Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kızılay Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay: Belki de deprem döneminde o çadır satılmalıydı!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden 3 yıl geçti. Deprem döneminde Kızılay’ın çadır satması hakkında konuşan Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay, “Belki de o çadır satılmalı. Bu kurum 168 yıllık bir kurum bizler gelip geçiciyiz” dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki deprem meydana geldi. 11 ili etkileyen deprem sonucunda resmi verilere göre, 53 bin 537 kişi yaşamını yitirirken, 107 bin 213 kişi de yaralandı. Deprem felaketinin yaşandığı dönemde Kızılay’ın, Ahbap Derneği’ne çadır satmıştı. Kızılay Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay ise çadır satışı hakkında ‘pes’ dedirten açıklamalarda bulundu.

SAVCILIK BELGELEMİŞTİ

Deprem felaketinin 3’üncü gününde Kızılay, Genel Başkanlığını Haluk Levent’in yaptığı Ahbap Derneği’ne 46 milyon TL karşılığında çadır satmıştı. Savcılık tarafından belgelenen olay, kamuoyunda tepki toplarken; Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise attıkları çadırların parasını çadır imal etmek ve diğer yardımlar için kullandıklarını iddia etmişti.

İBRAHİM PAY’DAN ‘PES’ DEDİRTEN AÇIKLAMA

Deprem felaketinin üzerinden 3 yıl geçerken; Kızılay Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay’ın açıklamaları dikkat çekti. Özgür Kocaeli’den Seçil Karaoğlu’nun haberine göre, programda konuşan Kızılay Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay, depremde çadır satılması olayına değindi.

6 Şubat depreminde Kızılay’ın çadır satmasıyla Türk halkının güveninin sarsıldığını ifade eden bir yurttaşa Pay şu sözlerle karşılık verdi: “Belki de bilimsel olarak doğru olan o çadırın satılmasıydı. Ne kadar bilimsel olduğuna bakmamız lazım. İlk 72 saat her afetzedenin kendine yetebilmesi gerekiyor. Bir yanda çadır sattı söylemi var. Öbür tarafta 10 dakika açıklama var. Belki de o çadır satılmalı. Bu kurum 168 yıllık bir kurum bizler gelip geçiciyiz.”

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm çalışmalarının başında gelen Cedit Mahallesi’nde
Sıradaki Haber Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde kuralar o tarihte çekiliyor!