Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koç Grubu Gölcük’e 35 derslikli okul inşa edecek!

Vehbi Koç Vakfı ile Ford Otosan tarafından Gölcük’e yapılacak Gölcük Vehbi Koç Vakfı Semahat Arsel İlkokulu için protokol imzalandı. Törende konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Evlatlarımız için bir adım daha atıyoruz. Onları eğitimde daha donanımlı hale getirmek için yeni bir yolculuğa çıkıyoruz” dedi.

Vehbi Koç Vakfı ile

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Kocaeli’de deprem açısından riski bulunan okulların tespiti yapılarak yıkımları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Kocaeli’de 29 okulun yıkımına karar verilmişti. Yeni binaların yapım çalışmaları ise Bakanlık ve hayırseverlerin katkıları ile gerçekleştirilmeye devam ediyor. Vehbi Koç Vakfı ile Ford Otosan tarafından Gölcük’e yapılacak Gölcük Vehbi Koç Vakfı Semahat Arsel İlkokulu için bugün Kocaeli Valiliği’nde protokol imzalandı. 35 derslikli okulun maliyeti ise 223 milyon 920 bin TL. Valilik Yerleşkesi’nde düzenlenen protokol törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu, Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Josephine Payne, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen katıldı.

Ford ve KocaeliKOCAELİ VURGUSU

Ford Otosan Gene Müdürü Güven Özyurt, “Kocaeli hem ilklere imza attığımız hem de küresel çapta değer yarattığımız; 2001’den bu yana bizim için bir üretim üssünden çok daha ötesini ifade eden, katma değerle birlikte büyümek istediğimiz bir kent. Sosyal sorumluluk yaklaşımımız doğrultusunda bugüne kadar Kocaeli’de önemli adımlar attık ve iyi komşu olarak bölge halkının ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için yatırımlarımıza devam ettik. Birçok farklı sivil toplum kuruluşuyla iş birliği yaparak çeşitli projeler gerçekleştirdik. Şimdi de ‘Eğitime yüzde 100 destek kampanyası’ kapsamında gerçekleştireceğimiz bu yeni yatırım ile Gölcük’ümüzdeki çocuklarımıza modern bir eğitim ortamı sunmak için çalışacağız. Yeni açılacak okulumuz, geleceğimizi inşa eden çocuklarımızın umutlarını ve hayallerini taşıyacak bir merkez olacak” dedi.

KOÇ GRUBU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İmza töreninde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Bugün yine çok mutluyuz. Evlatlarımız için bir adım daha atıyoruz. Onları eğitimde daha donanımlı hale getirmek için yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Sanayimizin gelişmesinde çok büyük bir katkısı olan Koç Grubu’na teşekkür ediyoruz. Öncü ve rehber bir kuruluş. Beklenen bir Marmara Depremi söz konusu. Okullarımızı depreme dirençli bir hale getirmek için bir yola çıktık. Bu kapsamda hayırseverlerimizle protokoller gerçekleştiriyoruz. İki binanın yerine 35 derslikli bir proje yapılacak. Kendilerini kutluyorum, gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.