Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Adliyesi baroyla birleşti: Hangi caninin hedefi olacağız?

İzmit’te icra memuru Bünyamin Alyakut’un silahla vurulması sonucu Kocaeli Adliyesi çalışanları ve baro ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Bugün hangi psikopatın hasmı, hangi caninin hedefli olacağız endişesiyle çalışmak durumunda kalmamız insan onuruna ve mesleğimizin vakarına yakışmayan bir durumdur” ifadelerine yer verildi.

İzmit’te icra memuru Bünyamin

Nazim Ozgun Erbulan 1Olay sabah saatlerinde İzmit Kadıköy Mahallesi Ilgaz Sokak’ta meydana geldi. Yaya olarak iş yerine giden Bünyamin Alyakut, yol üstündeki kafeden çıkan kimliği belirsiz kişinin silahlı saldırısına uğradı. Alyakut’un tabancayla bacağından vuranın Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın ev arkadaşı olduğu da belirtilen avukat T.E, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yakalandı. Alyakut kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

“TEK TESELLİMİZ…”

Kocaeli Adliyesi çalışanları eve Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül ile yöneticileri bugün olay yerinin karşısında bulunan Kocaeli Adliyesi ek binası önünde açıklama yaptı. Yapılan ortak açıklamayı İcra Dairesi çalışanı Yusuf Köse okudu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kocaeli Adliyesi’nde İcra Memuru olarak görev yapmakta olan meslektaşımız Bünyamin Alyakut 27 Aralık 2022 günü Saat: 08.00 sularında, görev yaptığı Kocaeli İcra Müdürlüğü binasına yaklaşık 100 metre uzaklıkta, evinin önünde, tasarlamak ve pusu kurulmak suretiyle silahlı saldırıya uğramıştır. Şu an için tek tesellimiz, arkadaşımızın hayatta olmasıdır. Suçlu veya suçluların hakkaniyete uygun en ağır şekilde cezalandırılması son derece önem arz etmektedir.

“HANGİ CANİNİN HEDEFİ OLACAĞIZ”

Bu saldırı bize şunu göstermiştir ki; Covid-19 salgınını geride bırakan ülkemizde bir şiddet salgını doğmuş, kadın cinayetleri, Sağlık Personeline şiddetten sonra Adalet Personeli de bu salgından nasibini almıştır. Hizmetinde olmaktan gurur duyduğumuz Devletimizin, bu şiddet salgınına karşı gerekli tedbirleri alarak bireysel silahlanmanın önlenmesi, toplumsal psikolojinin rehabilitasyonu vb. konularda gerekli adımları çok acil şekilde atmasını istiyoruz. Yargı çalışanları olarak, adaletin tecellisi için canımızı dişimize takıp mücadele verirken, bugün hangi psikopatın hasmı, hangi caninin hedefli olacağız endişesiyle çalışmak durumunda kalmamız insan onuruna ve mesleğimizin vakarına yakışmayan bir durumdur.

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI”

Tüm bu hususlara kamuoyunun dikkatini çekmekle birlikte, taleplerimiz doğrultusunda gerekli önlemlerin alınmasını ve düzenlemelerin yapılmasını devletimizin yetkili organlarına arz ederiz. Bu menfur saldırıya uğrayan arkadaşımız Bünyamin Alyakut’a geçmiş olsun dileklerimizi sunar, bir daha ülkemizde böyle olayların yaşanmamasını temenni ederiz.”