Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan: Kocaeli’de herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı

Düzce’de yaşanan deprem Kocaeli’de de hissedildi. Kocaeli AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı açıklamada, “Meydana gelen deprem nedeniyle Kocaeli’de herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

Düzce’de yaşanan deprem Kocaeli’de

Nazim Ozgun Erbulan 1Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 23 Kasım gece saat 04:08’de, 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kocaeli’de de şiddetli hissedilen deprem ile ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olarak kaydedildi.

“TÜM GÖREVLİLER GÖREV BAŞINDA”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz depremden yaklaşık 1 saat sonra Kocaeli’nin durumunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Vali Yavuz, paylaşımında, “Düzce’de meydana gelen deprem Kocaeli’de de hissedilmiş , ilk belirlemelere göre herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Valiliğimizin koordinasyonunda devletimizin tüm görevlileri görevi başındadır. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

mehmet emin kocan“OLUMSUZLUK YAŞANMADI”

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Emin Koçan son bilgileri Bağımsız Kocaeli Gazetesi ile paylaştı. Koçan, “Meydana gelen deprem nedeniyle Kocaeli’de herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Düzce’ye destek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, STK’lar ve resmi kurumlardan çok sayıda araç gece saatlerinde yola çıktı. Şu anda hizmet veriyorlar” dedi.

“GİRİŞ YAPMADIĞIMIZ SÜRECE O BİLDİRİM GELMEZ”

Sosyal medyada birçok vatandaşın uyarı gelmediği eleştirilerini de yanıtlayan Koçan, “Bu uyarılar için sizin AFAD kayıt sistemine giriş yapmanız lazım. Orada depremler ile ilgili 3 ve üzeri, 5 ve üzeri gibi seçenekleri seçmeniz lazım. Giriş yapmadığınız ve o seçenekleri seçmediğiniz sürece o bildirim gelmez. Tüm vatandaşlarımızın bunu uygulaması lazım” dedi.

AFAD UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Söz konusu depremlerin ardından AFAD uygulaması gündeme geldi. AFAD uygulamasını Android telefonunuza indirmek için buraya, IOS tabanlı telefonunuza indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.