Kocaeli’de özel bir şirket tarafından Kartepe’ye çelikhane ve haddehane projesi inşa edilmek isteniyor. Uzun yıllardır şirketin yapmak istediği projeye bir süre önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi. Kartepe halkının çadır kurarak karşı çıktığı projeye, siyasilerden de tepki var. Kocaeli Akademik Odalar Birliği ise ÇED kararını mahkemeye taşıyacak.
18 KASIM SALI GÜNÜ
Kartepe’nin Uzunbey Mahallesi’ne yapılacak olan projeye bölge halkı, “Kartepe’yi yaşanmaz bir hale getirecek” diyerek karşı çıkıyor. Muhalefet milletvekilleri konuyu TBMM’ye taşırken, projeye de geçtiğimiz hafta onay verildi. Kocaeli Akademik Odalar Birliği de 18 Kasım Salı günü yargı sürecini başlatacak. Saat 13.00’te Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek.
Kocaeli Akademik Odalar Birliği’nin açıklamasında şu ifadeleri kullanıldı: “Kartepe’de yapılmak istenen haddehane projesine ilişkin ÇED raporuna karşı, bilimsel gerekçeler ve kamu yararı doğrultusunda dava açıyoruz.
HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Çevresel ve sağlık etkileri kentimiz için telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak bu projenin kentimiz için ciddi riskler taşıdığı açıktır. Kocaeli’nin doğasını, havasını ve suyunu korumak için hukuki süreci başlattık ve sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Açıklamamızı güçlendirmek ve mücadelemizi büyütmek için tüm kamuoyunu basın açıklamamıza bekliyoruz.”

